Николай Бареков: Не съм новото момче на Доган

1
Бившият евродепутат твърди, че половината ГЕРБ е под контрола на Пеевски
Бившият евродепутат твърди, че половината ГЕРБ е под контрола на Пеевски Снимка: Facebook / Николай Бареков

Бившият евродепутат твърди, че половината ГЕРБ е под контрола на Пеевски

Политическата сцена в България продължава да бъде разтърсвана от вътрешнопартийни конфликти, като този път в центъра на вниманието попада Движението за права и свободи (ДПС). Николай Бареков, бивш евродепутат и телевизионен водещ, изненадващо се присъедини към фракцията около Ахмед Доган и оглави листата на "Алианс за права и свободи" във Враца. В интервю за Дарик радио Бареков отправи сериозни обвинения към настоящото ръководство на ДПС, фокусирайки се върху ролята на Делян Пеевски в партията.

Бареков подчерта необходимостта от промяна в ръководството на ДПС, като заяви: "Не съм новото момче на Ахмед Доган, но искам да кажа, че Ахмед Доган според мен не трябва да има повече нужда от момчета. Един непоискан съвет от мен – ДПС час по-скоро да свиква Национална конференция и да маха Пеевски физически от партията". Тези думи показват нарастващото напрежение между различните фракции в партията.

Бившият телевизионен водещ изрази съмнения относно шансовете си за влизане в следващия парламент, позовавайки се на практиките за купуване на гласове в района на Враца. Въпреки това, той вижда потенциалната си роля като "филтър" в законодателния орган: "Ако вляза в парламента, това означава, че ще бъда една стена. Ще спра корупцията и безморалното раздаване на власт в парламента".

Бареков отправи и сериозни обвинения към Делян Пеевски, твърдейки, че той вече е поел контрол над значителна част от ГЕРБ: "Половината ГЕРБ е на Пеевски, депутатите ги знаем кои са, те са ясни". Той дори намекна за възможни връзки между Пеевски и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Относно отношенията си с Ахмед Доган, Бареков разкри, че са поддържали контакт през годините, включително обсъждане на потенциална смяна на политическата му принадлежност през 2015 година. Той обаче подчерта, че не представлява автентичната гледна точка на партията на Доган.

Бареков изрази мнение, че Доган е прекарал последните 10 години в "една дрямка" и сега ще плати цената за това. Той добави, че Пеевски се бори "на живот и смърт" на тези избори и че използва значителни ресурси в предизборната кампания.

Бившият евродепутат също така разкри детайли за предишните си взаимоотношения с Пеевски, твърдейки, че го познава най-добре от всички. Той описа напрегнатата ситуация преди фалита на Корпоративна търговска банка през 2014 година: "Един от последните пъти, в които съм го чувал Пеевски 2014 година преди да бутне банката беше това - братчето ми, няма да се чуваме повече, но да знаеш, че аз нямам нищо лично спрямо теб, и след това ми се изсипа цялата държава на главата".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари