Цветана Манева гостува на Русенския митрополит Наум

1

Актрисата получи благословия и икона от владиката

Цветана Манева се срещна с Русенския митрополит Наум.

Известната българска актриса Цветана Манева посети Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум в неделя, 13 октомври 2024 година. Срещата се състоя в архиерейския дом на Русенската митрополия в следобедните часове.

Манева не беше сама в това посещение. Придружаваха я заместник-министърът на културата Илко Ганев и Катя Костова, която е организатор на фестивала "Есенни театрални срещи в Русе".

Сърдечна беседа и обмяна на идеи

По време на визитата се проведе топъл и сърдечен разговор между гостите и домакина. Обсъдени бяха различни теми, макар точното съдържание на беседата да не беше разкрито публично.

Символичен жест

В края на срещата митрополит Наум направи специален жест към Цветана Манева. За спомен от посещението и като благословия, той ѝ подари икона с образа на света Богородица. Този акт подчертава духовното измерение на срещата и уважението към творческата дейност на актрисата.

Посещението на Цветана Манева в Русенската митрополия е интересен момент на пресичане между културната и духовната сфера. То показва взаимното уважение между представителите на изкуството и Българската православна църква, както и значението на диалога между различните обществени сектори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    bob40
    Цветана Манева нали е католичка,каква благословия търси от православен митрополит?Иначе лошо няма да има толерантност и любов между различните вероизподания.
  • 1
    1
    daskal
    Комунистите е.ха мамата на БПЦ. Поздравления! Майстори са.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари