Филмова вечер в чест на Цветана Манева завладя публиката в Русе

0
Георги Тошев представи филм и книга за Цветана Манева
Георги Тошев представи филм и книга за Цветана Манева Снимка: Мартин Пенев / БТА

Георги Тошев представи филм и книга за Цветана Манева

Документален филм и книга почетоха 80-годишнината на Цветана Манева в Русе.

Зала "Европа" на Доходното здание в Русе се превърна в сцена за празнуване на творческия път на една от най-обичаните български актриси. Документалният филм "Цветана Манева. През времето" бе представен пред русенската публика като част от фестивала "Есенни театрални срещи".

Екип от творци зад филмовия проект

Режисьор на лентата е Ема Константинова, а зад камерата застава операторът Николай Барулов, информира БТА. Сценарист и модератор на събитието бе Георги Тошев, който сподели с присъстващите: "Цветана Манева е голям чешит, голяма актриса".

Литературен поглед към живота на актрисата

Освен филмовата лента, вечерта бе белязана и от представянето на книгата "Тя. Цветана Манева". Авторският тандем зад това литературно произведение включва самия Георги Тошев и драматурга Яна Борисова. Тошев призна пред публиката трудността при създаването на такъв труд: "Много трудно се пише за близки хора".

Колегиална почит към таланта на Манева

Актрисата Мариана Крумова се присъедини към честванията, споделяйки своето възхищение към Цветана Манева: "Събрали сме се да празнуваме Цветана. При нея няма празни думи. Тя говори мъдро. Цветана Манева е много красива жена във всяка възраст и още по-умна жена. Тя е голям човек с характер и актриса".

Финален акорд на театралния фестивал

Вечерта продължи със спектакъла "Честит рожден ден, Цветана", който сложи края на фестивала "Есенни театрални срещи" в Русе. Това събитие затвори кръга на празненствата, посветени на 80-годишнината на именитата актриса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари