Русе отбелязва 90 години от рождението на Татяна Лолова

0
Георги Тошев представя биографична книга за легендарната актриса
Георги Тошев представя биографична книга за легендарната актриса Снимка: БГНЕС / Архив

Георги Тошев представя биографична книга за легендарната актриса

Фестивалът "Есенни театрални срещи" в град Русе отдава почит на българската актриса Татяна Лолова по случай 90-годишнината от рождението ѝ. Организаторите на събитието са подготвили специална програма, включваща прожекция на документален филм и представяне на книга, посветени на обичаната артистка.

Документален филм разказва за последните дни на Татяна Лолова

В късния следобед на днешния ден жителите и гостите на Русе ще имат възможността да се докоснат до живота и творчеството на Татяна Лолова чрез документалния филм "Последният спектакъл". Лентата, създадена в чест на 90-годишнината от рождението на актрисата, ще бъде прожектирана като част от програмата на фестивала "Есенни театрални срещи".

Георги Тошев представя биографична книга за Татяна Лолова

Журналистът Георги Тошев ще зарадва почитателите на Татяна Лолова с представянето на своята книга "Татяна Лолова - от А до Я". След официалната част публиката ще има възможност да се срещне с автора и да получи личен автограф по време на "Среща с автограф".

Русенският театър представя "Опит за летене" по Йордан Радичков

Вечерната програма на фестивала включва спектакъла "Опит за летене" по произведението на Йордан Радичков. Постановката е дело на режисьора Недялко Делчев и е част от репертоара на русенския театър. Сценографията е поверена на Борис Хаджигеоргиев, а музиката е композирана от Пламен Мирчев-Мирона. За визуалните ефекти отговарят Димитър Сарджев (видео) и Асен Николов (фотография).

В спектакъла участват актьорите Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Ивайло Драганов, Милен Димитров, Йовко Кънев, Крум Берков, Ростислав Панков, Борислав Апостолов, Кадри Хабил, Тодор Лазаров, Надя Банчева, Евгения Явашева, Дона Вълова и Кристиана Ценкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари