Цветана Манева: Много е вълнуващо да поемеш толкова обич, толкова признание!

0
Докато имам сили и съм жива ще се радвам на обичта на публиката към мен
Докато имам сили и съм жива ще се радвам на обичта на публиката към мен Снимка: Цветана Манева / Facebook / Архив

Докато имам сили и съм жива ще се радвам на обичта на публиката към мен

Празничен спектакъл в Русе за 80-годишнината на Цветана Манева.

Русенската публика стана свидетел на вълнуващо театрално събитие, посветено на една от най-обичаните български актриси. Спектакълът "За любовта...Честит рожден ден, Цветана!" се състоя в Русе като част от фестивала "Есенни театрални срещи в Русе". Постановката е специално създадена по повод 80-ата годишнина на актрисата Цветана Манева и е базирана на стиховете на Яна Борисова.

Звезден състав на сцената

Режисьорът Димитър Коцев – Шошо е поверил музикалното оформление на Милен Кукошаров. На сцената, редом с юбилярката Цветана Манева, блестяха талантливите актьори Дарин Ангелов, Лилия Маравиля, Петър Антонов, Петър Дочев и Силвия Петкова.

Документален филм за живота на Цветана Манева

Празничната програма включваше и премиерна прожекция на документалния филм "Цветана Манева през времето". Събитието се проведе в емблематичната сграда на Доходното здание в Русе. Специални гости на представянето бяха актрисата Мариана Крумова и журналистът Георги Тошев.

Думи на благодарност от юбилярката

След спектакъла, видимо развълнувана, Цветана Манева сподели пред БНТ своите чувства: "Да поемеш толкова обич, толкова признание, толкова лъчезарни лица, които са около мене, е много вълнуващо и не е лесно да се понесе. Хубавите неща са хубави заради това, че се надяваш, че ще се повтаря, а когато съм на 80, нямам илюзиите, че всичко може да се повтори, но докато имам сили и съм жива, ще се радвам на обичта на публиката към мен".

Признание от творческия екип

Яна Борисова, драматургът на спектакъла, изрази своето възхищение към Цветана Манева: "Цветана Манева е човек, който изключително много вдъхновява, който е пример за подражание във всяко едно отношение. Аз без Цветана не мога. Мисля, че и театърът без Цветана не може".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    От Русе
    Всичко е прекрасно! Само дето, снимката в статията, е от Фестивалния комплекс във Варна. Ако сайтът Дунавмост има снимка от Русенския театър, моля своевременно, да се публикува, т.е. да се смени тази с лилавата дамска на местата в залата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари