ЦИК приема едновременно документите на двете фракции в ДПС

0
Решението цели да няма спор кой е бил първи и кой втори
Решението цели да няма спор кой е бил първи и кой втори Снимка: БГНЕС

Решението цели да няма спор кой е бил първи и кой втори

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение да приеме паралелно заявленията за участие в предстоящите избори на две групи поддръжници в ДПС – тези, които подкрепят почетния председател Ахмед Доган, и тези, които стоят зад Делян Пеевски. Решението беше взето по време на заседание на комисията, където осем членове гласуваха "за", а трима – "против".

Особеното в случая е, че и двете заявления ще бъдат регистрирани в един и същи час, като няма да им се поставя пореден номер, което породи множество дебати в комисията. По време на обсъждането беше разгледан и вариантът да се промени мястото за подаване на документи за регистрация на партиите и коалициите, за да се осигури по-добра организация и нормална обстановка както за членовете на ЦИК, така и за представителите на партиите.

Въпреки това, предложението за промяна на мястото не успя да събере необходимото мнозинство в ЦИК. Тази стъпка беше критикувана от някои членове на комисията, които я нарекоха "позорна" и обвиниха ЦИК в създаване на предимства за определени политически фигури. Севинч Солакова, една от критиците, изрази съжаление за компрометирането на авторитета на комисията в услуга на политически лица.

Други членове на ЦИК, като Ерхан Чаушев и Димитър Димитров, също изразиха своите опасения и несъгласия по време на заседанието, но в крайна сметка не беше постигнато споразумение за по-нататъшни действия.

Така, Централната избирателна комисия остави в сила решението за паралелно приемане на заявленията на двете групи в ДПС, без да предлага допълнителни промени в процедурата или мястото за регистрация на партиите и коалициите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Сисо
    Махайте те го това нагло прасе цялата държава го ненавижда видимо и останалите партии тоя ли ще разиграва цял един народ измитайте го
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари