Три самолета от Франция пристигат за борба с пожара в България

1
Френската помощ включва разузнавателни и противопожарни летателни машини
Френската помощ включва разузнавателни и противопожарни летателни машини Снимка: ЕПА / БГНЕС

Френската помощ включва разузнавателни и противопожарни летателни машини

Франция оказва незабавна помощ на България в борбата с голям пожар, обхванал планината "Славянка" на българо-гръцката граница. В отговор на призив за международна подкрепа, Франция изпраща три самолета, които ще участват в овладяването на огнената стихия. Тази помощ включва два противопожарни самолета от типа "Canadair CL 415" и един разузнавателен самолет тип "Beechcraft".

Самолетите се очаква да пристигнат днес на летище "Пловдив" и ще бъдат в действие от утре сутринта до сряда вечерта. Противопожарните самолети Canadair CL 415 са известни със способността си да изхвърлят големи количества вода от въздуха, което ще бъде от ключово значение за потушаването на огъня. Разузнавателният самолет Beechcraft ще подпомогне наблюдението и координацията на операцията.

От френското посолство в България споделиха във Facebook: "Тези самолети пристигат днес от Ним в Южна Франция на летище Пловдив и ще бъдат в действие от утре сутринта до сряда вечерта, за да предприемат спешни действия. През този период на силни летни горещини Франция подкрепя своя европейски съюзник България в борбата с екологичните последици, причинени от нарастващия брой пожари."

Тази интервенция е част от усилията на Европейския съюз за сътрудничество и взаимопомощ при природни бедствия. Високите температури през летните месеци значително увеличават риска от пожари, като в последните години България и Гърция често са изправени пред подобни предизвикателства. Международната помощ е от съществено значение за ефективното овладяване на кризисни ситуации и минимизиране на екологичните щети.

Очаква се самолетите да започнат активната си работа веднага след пристигането им, като основната цел е да се спре разпространението на пожара и да се предотврати по-нататъшно унищожаване на природни ресурси и села в близост до засегнатата зона. Това сътрудничество между България и Франция подчертава важността на съвместната работа и солидарността в рамките на Европейския съюз при справянето с природни катастрофи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    Мухахахахаха
    Като смрадлив,насран и ебан в гъза и в устата третополов бесарабски ибрикчия роня сълзи на умиление през разпрания си бесарабски гъз за киевската нашмъркана маймуна Педераст Зеленски, чвно погрешно и несправедливо наричан "късото фаше" Колко разширен ще му бъде задника на Зеленски в затвора,роня сълзи от щастие за него.....
  • -1
    7
    Мухахахахаха
    До 5 След като прочетох поста, отрони ми се една сълза от умиление, за добрината дълбоко в сърцето на "цар" Вулвин Първи, чвно погрешно и несправедливо наричан "късото фаше" Колко добрина има в клошарската руска душа ...
  • -1
    6
    Мухахахахаха
    Като смрадлив анално-олабен третополов бесарабски сифилистичен травестит исках да кажа: А безродните,ебани в гъза и в устата ДеБил-ПеПерастки боклуци, паразитиращи в България, се надяват за помощ от мизерна Хамерика
  • 2
    5
    що?!?
    Да не би да поискаха пък рашките да са отказали?!? Щото гърците си поискаха и получиха помощ от там! Един от най-мощните, специално проектирани за гасене самолети БЕ 200, гаси пожари там!😁😁😁
  • -1
    4
    Мухахахахаха
    А безродните русофилистични боклуци, паразитиращи в България, се надяват за помощ от мизерна пРоссия.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари