Три катастрофи станаха за час във Видинско

0
Инцидентът край разклона за град Дунавци
Инцидентът край разклона за град Дунавци Снимка: Катастрофи и Нарушения в България / Facebook

Две от произшествията са станали на натоварения път Е-79

Три катастрофи станаха за час във Видинско.

Три пътнотранспортни произшествия са регистрирани само за малко повече от час днес, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Видин. Сигналите са постъпили между 9:24 часа и 10:40 часа, което поставя допълнителен акцент върху безопасността на пътя.

Две от инцидентите са се случили на главен път Е-79 – един от най-натоварените пътни участъци в региона, а третото произшествие е на пътя Видин - Иново. На местата на инцидентите са изпратени екипи на полицията, пожарната и центъра за спешна медицинска помощ. Към момента се провеждат огледи на местопроизшествията, като пътни полицаи регулират движението в засегнатите участъци.

От Пътната полиция във Видин отправят призив към водачите да шофират внимателно и да се съобразяват със скоростните ограничения и правилата за движение, за да се избегнат бъдещи инциденти.

Временно ограничение на движението по път I-1 Видин – Димово

Заради една от катастрофите, временно е ограничено движението в двете посоки по път I-1 ВидинДимово. Според информация от Агенция „Пътна инфраструктура“, трафикът е пренасочен по обходен маршрут през град Дунавци. Очаква се нормалното движение да бъде възстановено след приключване на огледите и почистване на пътя.

Тревожна статистика за пътните инциденти

През последното денонощие в страната са регистрирани 18 пътни инцидента, при които са ранени 19 души, а един човек е загинал. Тези числа подчертават сериозността на проблема с пътната безопасност. От началото на месеца в цялата страна са станали 174 катастрофи, в резултат на които са загинали девет души, а 240 са пострадали.

Отговорните органи призовават водачите да бъдат внимателни и да спазват правилата за движение, за да се намали броят на пътнотранспортните произшествия и да се избегнат трагедии на пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари