Трафикът на Дунав мост расте въпреки ремонта

0

700 000 камиона са преминали през съоръжението за 9 месеца

Заместник областният управител на Русе Георги Георгиев извърши поредна инспекция на ремонтните дейности по българския участък на Дунав мост. Проверката имаше за цел да оцени напредъка на ремонта и организацията на движението в района.

Рекорден трафик през моста

Статистиката за първите девет месеца на текущата година показва значително увеличение на трафика през Дунав мост. През съоръжението са преминали общо 713 568 камиона, като на изход от страната броят им достига 389 388 - с близо 13 000 повече в сравнение с предходната година. Въпреки лекия спад при влизащите в страната тежкотоварни превозни средства (с малко над 4000 по-малко), общата тенденция остава възходяща.

Впечатляващ ръст при леките автомобили

Още по-забележителен е ръстът при леките и лекотоварните автомобили. Само на изход от България към Румъния през ГКПП "Дунав мост" са регистрирани 789 945 автомобила - увеличение с близо 159 000 спрямо 2023 година.

Ремонтът не възпрепятства движението

Георги Георгиев подчерта, че ремонтните дейности не са повлияли негативно на пропускателната способност на моста. "Всички държавни институции положихме необходимите усилия да не се намали капацитета на моста и да сведем до минимум времето за изчакване при преминаване", коментира заместник областният управител.

Напредък на ремонтните дейности

В момента се извършва монтаж на нов отводнителен колектор. Продължава и полагането на ново антикорозионно покритие, както и дейностите по монтиране на бетонни панели и полагане на кофраж. От началото на ремонта са поставени общо 159 нови стоманобетонни панела, като 66 от тях са във втория 200-метров участък, където в момента се извършват работи. Освен това се полагат болтови дюбели за свързване на новоположените елементи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари