Тошко Йорданов: Направили сме си тайминг на действията, сега дойде времето

0
„Има такъв народ“ искат третия мандат за експертен кабинет
„Има такъв народ“ искат третия мандат за експертен кабинет Снимка: bTV

„Има такъв народ“ искат третия мандат за експертен кабинет

В политическата арена на България, партията „Има такъв народ“ направи значителен ход, като вчера не подкрепи Рая Назарян за председател на парламента, но днес промени позицията си. Тошко Йорданов, представител на партията, обясни в предаването „Лице в лице“, че решението е било взето в очакване на официално изявление от лидера на партията Слави Трифонов.

Причини за промяната в подкрепата

Според Йорданов, партията е изчаквала подходящия момент, което обяснява защо вчера не е имало логика да се подкрепи кандидатурата на Назарян. "Понеже сме си направили тайминг на действията, сега дойде времето", отбеляза той. В същото време, Тошко Йорданов изрази негодувание към ултиматума на Бойко Борисов, че преговорите ще бъдат прекратени, ако Назарян не бъде подкрепена. "Това нас какво ни интересува? Те не могат да поставят ултиматум", заяви категорично Йорданов.

Позиция относно мандатите и предстоящите избори

Йорданов подчерта, че партията няма да подкрепи нито първия мандат на ГЕРБ, нито втория мандат на ДПС, а настоява за третия мандат, за да формира експертен кабинет. Според него, ако „Има такъв народ“ не получи третия мандат от президента, ще има две опции: да се ходи на избори или да предложат експертен кабинет.

Критика към политическите коментатори

Тошко Йорданов изрази остри критики към социолозите и политическите коментатори, които предвиждаха правителство на ГЕРБ с подкрепата на „Има такъв народ“. "Като ви дойдат на гости всички социолози, които обясняваха, че ще има правителство на ГЕРБ с подкрепата на ИТН, попитайте ги сега какво мислят тези врачки", заяви той с язвителен тон.

Критика към продължаващата практика с председателите на парламента

Йорданов определи ситуацията с председателите на парламента като „глупост“, започнала преди два парламента и инициарана от ПП. Той подчерта, че „Има такъв народ“ е против такива практики и не приема ултиматуми или натиск от страна на други политически сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари