Тошко Йорданов: Изчегъртването на ГЕРБ приключи, трябва да се търси компромис

0
"Има такъв народ" е готова да направи идеологически отстъпки пред всички политически сили
"Има такъв народ" е готова да направи идеологически отстъпки пред всички политически сили

"Има такъв народ" е готова да направи идеологически отстъпки пред всички политически сили

Заместник-председателят на "Има такъв народ" и председател на парламентарната група на партията Тошко Йорданов заяви в предаването "Стълбището" по Дарик, че партията е готова да направи идеологически отстъпки пред всички политически сили, с които ще води преговори, ако получи третия мандат за съставяне на редовно правителство. Той подчерта необходимостта от функциониращо правителство в този момент и отбеляза, че "Има такъв народ" ще подходи конструктивно към преговорите.

Премахване на монопола на ГЕРБ и бъдещи компромиси

Според Йорданов, появата на "Има такъв народ" в политическата сцена е допринесла за значителна промяна в политическия ландшафт на България, като е отнела голяма част от властта на ГЕРБ. Той заяви, че т.нар. "изчегъртване" на партията на Бойко Борисов вече е в миналото и е време да се водят конструктивни разговори за съставяне на експертен кабинет.

„Изчегъртването на ГЕРБ от наша страна бе махането на тоталната власт, която имаха. Ще трябва да се правят компромиси, няма как да ги изтриеш с гумичка. Бойко Борисов беше император, вече не е така, отдавна не е така. Откакто "Има такъв народ" го свали, той не е бил премиер. Логиката е такава, че не може да се сложи дебела черта. Трябва да се търси компромис на по-широка основа, защото проблемите са ужасяващи и нямат нищо общо с идеологиите.”, заяви Йорданов.

Критики към "Продължаваме промяната - Демократична България" и готовност за преговори

Йорданов отправи остри критики към "Продължаваме промяната - Демократична България", с които "Има такъв народ" беше в коалиция в кабинета на Кирил Петков. Той определи бившия премиер като "по-голямо зло от Бойко Борисов" и използва обидни квалификации по адрес на лидерите на коалицията. Въпреки това, Йорданов не изключи възможността отново да си партнират:

„Ако получим третия мандат от президента, ще говорим с всички партии, дори и с "Продължаваме промяната - Демократична България". При ДПС експертиза има, имат много добре подготвени хора, но общественият им имидж не е добър. Трябва да направим идеологически отстъпки. Склонни сме да направим идеологически отстъпки на всеки.”

Призив за конструктивен диалог

Йорданов подчерта, че няма партия, която да има общественото доверие да състави кабинет сама, и призова за по-умерено политическо говорене и готовност за компромиси на широка основа. Той изрази надежда за конструктивен диалог, който да позволи съставянето на правителство, способно да се справи с настоящите проблеми на страната.

„От "Продължаваме промяната - Демократична България" да начертаят в таблица кое е по-лошото - ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ", "Величие" или друг. Като го направят, нека започнат да разговарят с тези, които са най-малко лошото.”, добави Йорданов, подчертавайки нуждата от прагматичен подход в преговорите.

Съставянето на редовно правителство остава критично важно за стабилността на България, а "Има такъв народ" се позиционира като партия, готова да направи необходимите отстъпки за постигане на тази цел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    до цонев
    Доколкото помня и в 49-тия парламент ИТН отпушиха работата на парламента, като подкрепиха избора на председател, но не помня да са лягали на боко и шиши! Напротив, едни други им полегнаха, че чак и мазно кафе пиха при шиши! Да кажа кои бяха или сам ще се сетиш?!? Абе много избирателно помните и много услужлива амнезия получавате!?!😁😁😁
  • 1
    8
    Ил. Цонев
    Това двуного,беше ехото на учиндолеца,от днес става подлога и на банкянският.Когато природата се намеси при някои индивиди още при раждането им,недъгът си остава за цял живот.Един арменски зад.ик,събра кьораво и сакато.От "Върли" врагове на Борисов и неговата партия,малките хора се завъртяха като пумпали докато се спрат на 180 градуса.Доволни, че се напазаруваха с надути бели пликове,днес тези индивиди,стават по верни на човекът от Банкя,дори и от Томислав Дончев!
  • -3
    7
    хи,хи,
    Петия реди сълзи и сополи, що бе гласувахте за тези, а не за нас умнокрасивите, аз добавям, лъжци!
  • -3
    6
    мале, мале,
    Какви заклинания, какво нещо!😁😁😁 Сега ИТН ли стана враг номер едно на тутраканската селищна система?!? От опорката Пеевски, минахте на опорка Слави?!? Чак ви се кефя!
  • 9
    5
    Тоя е наглец!
    Тоя селяндур с каруцарския и просташки език, който вече три години се държи в българския парламент като че ли е в порнографското шоу на сакатия си "лидер" от Учиндол! Нагъл, по-нагъл, най-нагъл - Хаджи Тошко Простака! ТОЙ бил "изчегъртал" ГЕРБерастката престъпна шайка на мутрата от СИК, която шайка ограби, срути и съсипа България! Посмали Манго бе, Африкански орангутан ( да прощават приматите за сравнението)! Защо, българи? Защо отново гласувахте за мутрата от Учиндол , ортак на Таки и на много други мутри като него, благодарение на които натрупа милиони! Защо гласувахте за каруцаря- простак Хаджи Тошко Африкански и за клептомана Балабана?! Не ви ли беше ясно, че те много отдавна са в комбина с мутрата от Банкя, с проектанта на чалгарската им сбирщина - сарайския милиардер и с със Зеления чорап! И понеже Тошко Африкански е много прост, той вече почти издаде заверата - има уговорка с пРезидента на Решетников точно Сакатия на дивана, дето не може да стои изправен, престъпникът от Банкя и туловището Пеевски да направят правителство, като мандатът отиде, естествено - при чалгарите! Така де, не е случайно, че инвалидът с множествената склероза, която вече яко е засегнала мозъка му, не престава да дрънка за президентска република"! Само че, каруцарино Тошко, само че, мутро СИКаджийска, номерът ви този път няма да мине! Напразно свалихте три правителства и напразно пръснахте милиони да купувате цигански гласове на изборите, номерът ви няма да мине, този път България ще ви измете всички!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари