Станимир Станчев: Търпим огромни загуби!

4
Реколтата на царевица и слънчоглед в Русенско е изключително слаба
Реколтата на царевица и слънчоглед в Русенско е изключително слаба

Реколтата на царевица и слънчоглед в Русенско е изключително слаба

Големи загуби търпят зърнопроизводителите в Русенско заради изключително слабата реколта на царевица и слънчоглед.

Основните причини за ниските добиви са продължителното засушаване и липсата на напояване.

Станимир Станчев обработва около 9000 декара различни култури. Не помни някога да имало толкова слаба година. На този етап зърнопроизводителят изчислява загубите си на не по-малко от 200 хиляди лева, като това зависи и от цената, на която ще реализира продукцията си.

Според Станчев, е необходима дългосрочна стратегия за изграждане на системи за напояване на земеделските площи в страната, предаде телевизия КИС 13.

За разлика от царевицата и слънчогледа, тази година в Русенско има много добра и качествена реколта от пшеница, но цените са около 20% по-ниски от миналогодишните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 25
    13
    Texaco
    Седесарче да говори за Напоителни системи.. ТОВА НЯКАКЪВ МАЙТАП ЛИ Е ИЛИ МОЖЕ БИ НЯКАКВА БРУТАЛНА ГАВРА?!! ..ИЛИ И ДВЕТЕ?!!
  • 16
    12
    Sy
    Така е. Братята от Юпер с Ламборгини -тата Урусза по 600000 лв. и те се оплакват. Няма и няма . Направо язък.
  • 22
    11
    Аз
    От доста време тоя е в редиците на Община Русе и със сигурност е бил и когато позволиха на оня шарлатанин Върбан да нареже всички тръби на Напоителни канали. Наглост е да говори за въстановяването им, което никога няма да се случи.
  • 30
    10
    Мазна бурта
    Малко ли са ти комисионните от зърно ,торове и препарати малковрановски шопар.Този лайновоз е председател на кооперация-управлява чужди ниви ,чужда техника и само ЛАПА ЛАПА.Шишо горния вижда всичко и ще си плащаш греховете.
  • 32
    9
    И какво
    Обедняхте ли? А колко имоти и скъпи коли имате и какви мизерни ренти плащате на хората за земите им. Това е смешен плач, защото не може всяка година да преяждате. Да не сте разрушавали помпените станции и системите за поливане, които продадохте за скраб. Сега ще сърбате попарата, която си надробихте сами.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари