Спешните екипи са оказали помощ на родилка в Глоджево

0
На множество сигнали са реагирали спешните и аварийни екипи в Русенско
На множество сигнали са реагирали спешните и аварийни екипи в Русенско

На множество сигнали са реагирали спешните и аварийни екипи в Русенско. 

Заместник-областният управител на Русе Валентин Колев заяви, че само днес екипи на противопожарната служба, на Спешна помощ, на Областното пътно управление и на общинските служби са положили неимоверни усилия за оказване на помощ. 

Седем пациенти на хемодиализа са били транспортирани с екипи на противопожарната служба до Университетската болница "Канев" в Русе от населени места в община Иваново. Оказана е помощ и на закъсали с микробус край Бъзън.

Екипите са реагирали и на сигнал за родилка в град Глоджево, като по преценка на медицинския екип раждането е било извършено успешно там. 

Колев обясни, че към момента много пътища остават непроходими в областта, като се работи по почистването им. Пътят Русе - София е отворен за движение за всички превозни средства, остават затворени направленията за Разград и Силистра.

През ГКПП "Дунав мост" ще бъдат пропускани тежкотоварни камиони, като има договорка с румънските власти движението да бъде спряно, ако метеорологичните условия в една от двете страни се влошат отново. Има съгласуваност и с областите Велико Търново и Стара Загора за спиране на тировете на техни територии и недопускане струпването им в Русе
Няма населени места без ток и вода в региона. За учениците от цялата област утре е неучебен ден. 

От местната управа в Русе съобщиха, че в общината продължава почистването на улици и тротоари с цялата налична техника на снегопочистващите фирми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари