"Спартан" отлита за Чехия с черната кутия на самолета, разбил се край "Граф Игнатиево"

0
"Министър Запрянов: Очакваме бърз анализ на черната кутия от трагичния инцидент"
"Министър Запрянов: Очакваме бърз анализ на черната кутия от трагичния инцидент" Снимка: БГНЕС

Министър Запрянов заяви, че се очаква до дни тя да бъде разчетена

Самолет "Спартан" ще транспортира черната кутия на катастрофиралия L-39Z до Чехия за анализ. Това стана ясно от заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов. Решението идва след трагичния инцидент, при който загинаха двама опитни пилоти.

На 13 септември 2024 година учебно-боен самолет L-39Z се разби край авиобаза "Граф Игнатиево" по време на подготовка за демонстративен полет. Жертви на катастрофата станаха майор Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин от 12-а авиационна база в град Долна Митрополия. В знак на признателност за тяхната служба и саможертва, двамата пилоти бяха повишени посмъртно във военно звание.

Министър Запрянов коментира: "Очакваме до няколко дни тя да бъде разчетена". Това изявление подчертава важността на бързото разследване на инцидента и определяне на причините за катастрофата.

Изпращането на черната кутия в Чехия за анализ е ключова стъпка в разследването. Данните, съхранени в устройството, могат да предоставят ценна информация за последните моменти от полета и да помогнат на експертите да разберат какво точно се е случило.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Министре,
    защо чак сега?Да бяхте я пратили своевременно, вече щеше да е разчетена.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари