Атанас Запрянов: Няма да крием нищо за инцидента с военния самолет

0
Черната кутия от катастрофата пътува към Чехия за анализ
Черната кутия от катастрофата пътува към Чехия за анализ Снимка: Bulgaria ON AIR

Черната кутия от катастрофата пътува към Чехия за анализ

В ефира на предаването "Брюксел 1" министърът на отбраната Атанас Запрянов разкри важни подробности за хода на разследването на самолетната катастрофа край авиобаза "Граф Игнатиево", при която загинаха двама български пилоти.

Запрянов съобщи, че черната кутия на катастрофиралия самолет вече е изпратена за анализ в Чехия, където се намира заводът-производител на машината. Той подчерта ангажимента на Министерството на отбраната за пълна прозрачност в разследването.

"Аз като министър гарантирам, че след като черната кутия бъде разчетена и бъдат направени анализите и докладите, ние ще предоставим пълната информация на обществото за това какво се е случило", заяви категорично Запрянов в предаването.

Министърът допълни, че са разпоредени и допълнителни проверки по случая, което показва сериозността, с която институциите подхождат към изясняването на обстоятелствата около инцидента.

Зрителите, които желаят да се запознаят с пълното интервю на министър Атанас Запрянов, могат да проследят предаването "Брюксел 1" с водещ Милена Милотинова в 17:30 часа.

Трагичният инцидент, който потресе не само военновъздушните сили, но и цялото българско общество, поставя на дневен ред въпросите за безопасността на полетите и поддръжката на военната авиационна техника. Очаква се резултатите от анализа на черната кутия да хвърлят светлина върху причините за катастрофата и евентуално да доведат до предприемане на мерки за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Галюн таймс
    "Черната кутия от катастрофата с МиГ-29 пътува към Чехия за анализ" Миг-29...L-39... ;-)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари