След извършени проверки: РИОСВ - Русе даде предписания на „Оргахим“

0
Експерти на РИОСВ - Русе очертаха мерки за подобряване на ВиК комуникациите и пречиствателните системи
Експерти на РИОСВ - Русе очертаха мерки за подобряване на ВиК комуникациите и пречиствателните системи

Експерти на РИОСВ - Русе очертаха мерки за подобряване на ВиК комуникациите и пречиствателните системи

Експертите на РИОСВ - Русе дадоха предписания на „Оргахим“ АД и „Оргахим Резинс“ АД след продължилите почти двумесечни проверки на двете дружества. Протоколите от извънредния контрол на двете предприятия, извършващи дейност в Западна промишлена зона на Русе са връчени в началото на тази седмица. Те касаят предимно ВиК комуникациите на общата площадкова канализация на дружествата и контрола на количествата и качествата на отпадъчните води от дейността им.

Седем от предписанията са на „Оргахим Резинс“ АД. Дружеството трябва да започне процедура по актуализиране на условието в Комплексното си разрешително, свързано с уеднаквяване на нормите на показателите на отпадъчните води, съгласно актуализирания договор с „ВиК“ ООД - Русе. Даден е едномесечен срок след приключване на съгласувателната процедура, свързана с реконструкцията на пречиствателната станция. Операторът следва да предприеме мерки по преустановане използването на всички налични сифони в цех „Смоли“, както и да осигури техническа възможност за пломбиране на определени шахти с цел недопускане на нерегламентирани разливи към пречиствателната станция, които не могат да бъдат пречистени при съществуващата към момента технология. На изходната ревизионна шахта, преди заустването на пречистените отпадъчни води в градския канализационен колектор следва да се постави разходомер, който да отчита изразходваните водни количества. Последното предписание важи и за „Оргахим“ АД. То гласи да се постави водомер/разходомер в последната ревизионна шахта, преди предаването на отпадъчните води на дружеството в Локалната пречиствателна станция на „Оргахим Резинс“ АД за пречистване.

Предприетите действия от страна на РИОСВ - Русе и ВиК оператора са от съществено значение за нормалната и ефективна експлоатация на селищната пречиствателна станция на Русе (ГПСОВ), както и за ограничаване разпространението на миризми от довеждащия отпадъчни води канализационен колектор от Западна промишлена зона към станцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари