Слънчево преди обяд, интензивни валежи и бури следобед

0
Очакват се интензивни валежи и гръмотевични бури в северозападната част на страната
Очакват се интензивни валежи и гръмотевични бури в северозападната част на страната

Очакват се интензивни валежи и гръмотевични бури в северозападната част на страната

Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но метеорологичната обстановка ще се промени значително през деня. Очаква се купеста и купесто-дъждовна облачност да започне да се развива от северозапад, като след обяд и през нощта срещу четвъртък на много места в тази част на страната ще има краткотрайни, но интензивни валежи. Прогнозира се и значителна вероятност за гръмотевични бури, като локално могат да се очакват значителни количества дъжд. Освен това, опасността от градушки остава висока.

Температурите ще се задържат високи, като максималните ще бъдат между 30° и 35°, а в Русе около 34°. Това ще допринесе за нестабилната атмосфера, която ще доведе до очакваните валежи и бури.

В планинските райони сутринта ще бъде предимно слънчево, но по-късно също ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в планините ще има краткотрайни, но временно интензивни валежи, придружени от гръмотевици. Рискът от градушки е налице и в тези региони. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, който ще донесе леко охлаждане. Максималната температура на 1200 метра ще достигне около 23°, а на 2000 метра - около 17°.

По Черноморието обстановката ще бъде по-спокойна. Там денят ще започне със слънчево време, като след обяд се очаква временни увеличения на облачността. Вероятността за валежи обаче остава много малка. Вятърът ще бъде слаб до умерен, като преди обяд ще духа от север, а следобед - от изток. Температурите ще се задържат между 29° и 31°, а морската вода ще бъде с температура от 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, като в крайните южни райони се очаква да достигне 3 бала.

Препоръчва се гражданите да следят прогнозите за времето и да вземат необходимите мерки за предпазване, особено в районите с повишена вероятност за интензивни валежи и градушки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари