Краткотрайни валежи с гръмотевици се задават в петък

0
Валежи се очакват предимно в Източна и Югозападна България
Валежи се очакват предимно в Източна и Югозападна България

Валежи се очакват предимно в Източна и Югозападна България

Днес времето в страната ще остане неустойчиво, като над голяма част от територията ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В резултат на това, в много райони ще има краткотрайни валежи, които на места ще бъдат временно интензивни и придружени с гръмотевична активност. Остават и условията за градушки, което създава допълнителни рискове за земеделските производители и гражданите в засегнатите райони.

Северният вятър ще остане до умерен, като ще допринесе за понижаването на температурите, особено в североизточната част на страната. Максималните температури днес ще варират от 23° в североизточните райони до 31° в крайните югозападни части на страната.

Валежи и гръмотевици и в планините

Неустойчивото време няма да подмине и планинските райони. Там също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, която ще доведе до краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен, предимно от север. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат между 20° и 21°, а на 2000 метра ще се задържат около 13°. Планинарите трябва да бъдат подготвени за внезапни промени във времето и да избягват излагането на открити места по време на гръмотевични бури.

Неприятни изненади и по Черноморието

Над Черноморието също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, което ще доведе до валежи и гръмотевици на много места по крайбрежието. Вятърът ще бъде умерен, идващ от север-североизток, което ще повлияе на морското вълнение. Максималните температури по крайбрежието ще варират между 24° и 27°, което ще създаде условия за приятно, макар и нестабилно, време за почивка. Температурата на морската вода ще остане стабилна, между 26° и 27°, а вълнението на морето ще бъде от 2 до 3 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари