Шофьор на Дунав мост: Придвижването по българските пътища е ужас

4
Навсякъде пътувам, обаче в България е непоносимо, обяснява Георги Георгиев
Навсякъде пътувам, обаче в България е непоносимо, обяснява Георги Георгиев Видео: Русе Медиа

Навсякъде пътувам, обаче в България е непоносимо, обяснява Георги Георгиев

Съюзът на международните превозвачи заплаши със стачка заради ремонтите, които се извършват на Дунав мост 1 при Русе и пътя Ботевград - Мездра. От бранша разпространиха отворено писмо, в което обвиняват държавата в бездействие по проблемите на транспортния бизнес.

Георги Георгиев е шофьор на камион от 10 години. Пътува до Германия по няколко пъти в месеца. Придвижването по българските пътища, особено в момента, определя като ужас.

Просто това е нечовешко, това е ужас. Навсякъде пътувам, обаче в България е непоносимо. Особено и границите, и пътища, всичко е под всякаква критика. С тия магистрали какво правят – нищо не правят и просто за шофьорите е много лошо“, казва той, предава Русе Медиа.

Заради ремонтите по основните направления за преминаване на българо-румънската граница камионите се налага да чакат с часове.

В отвореното си писмо Съюзът на международните превозвачи обяснява следното:

„Действията ни са продиктувани от поредица събития:

  1. В началото на този месец бе затворена отсечката Ботевград – Мездра, заради довършителни ремонтни дейности по изграждане на скоростния път. Тежкотоварният трафик беше отклонен през Петрохан в едната посока (с рестрикции в пикови часове и дни) и Златна Панега и Луковит в другата. Това доведе до допълнителни километри пробег за превозвачите. Нашето предложение за облекчаване на ситуацията не бе прието.
  2. В първата седмица на месеца започна ремонт на Дунав мост I, което беше крайно наложително в предвид лошото състояние на съоръжението. Очаква се ремонтът на продължи 2 години и преминаването през него е изключително затруднено. Ние приветстваме ремонтните дейности, но нямаме възможност да осъществяваме нашата дейност през него.
  3. Като допълнение от 15 юли 2024 г. румънска страна ограничи капацитета на обслужване на Дунав мост II с 1/5 заради туристически трафик. Опашка достига до 15-17 км и изчакването е над 25 часа за вход в България.
  4. И това, което практически изчерпа окончателно нашето търпение е връщането на „златния гьол“ на ГКПП „Капитан Андреево“. След толкова усилия да се спре тази корупционна практика, българската държава я въвежда отново.
  5. И всичко това се случва на фона на пълното бездействие от страна на Министерство на транспорта и съобщенията, което не само не защитава българските превозвачи, но практически е абдикирало от всякакви задължения, включително вменените му такива. Повече от година се бавят дори административни преписки за облекчаване на режима за регистрация на работници от трети страни и транспониране на директивата за командироване“
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Франциск
    Само ГЕРБ, ако може още 10 години служебно правителство и всичко ще стане в паркинги и гьолове на частни лица
  • 7
    1
    Транспортното министерство
    Е под всякаква критика.Некомпетентност и безотговорност във всичките им действия. На всичкото отгоре са безочливи и не желаят да коригират натворените от тях глупости. Системно работят срещу народа си.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари