Шофьор на Дунав мост: Не мога да изляза от Русе за 5 часа, това е принудително ограбване

7
Трафикът е доста по-спокоен, но все още има шофьори на тежкотоварни камиони, които чакат дълго
Трафикът е доста по-спокоен, но все още има шофьори на тежкотоварни камиони, които чакат дълго

Трафикът е доста по-спокоен, но все още има шофьори на тежкотоварни камиони, които чакат дълго

След края на летния туристически сезон и в навечерието на първия учебен ден, трафикът по основните гранични пунктове с Турция, Гърция, Сърбия и Румъния се е засилил. Особено натоварен е ГКПП "Дунав мост" при Русе, където движението се следи с повишено внимание поради очаквано увеличение на автомобилния поток. В края на продължителния уикенд, ситуацията на границата с Румъния е значително по-спокойна в сравнение с вчерашния ден, когато опашките от автомобили и тирове достигнаха около 5 километра, съобщи БНТ.

В момента трафикът на румънски автомобили е сравнително лек, като повечето туристи от Черноморието и Гърция са се завърнали по-рано, за да избегнат задръстванията. Проблемът обаче остава при товарните автомобили, където движението е все още натоварено. Липсата на обходни маршрути в този регион на страната допълнително затруднява движението на тежкотоварни камиони. Единствената алтернатива е през граничния пункт в Силистра, но той е с ограничен капацитет и обслужва предимно пътувания към Украйна и Молдова.

Въпреки по-спокойния трафик на автомобили, някои шофьори на товарни камиони продължават да изразяват своето недоволство поради дългото чакане на границата, като се оплакват и от продължаващия основен ремонт на "Дунав мост". Един от тях сподели, че е прекарал 25 часа в чакане на паркинг и още 6 часа, за да измине едва километър до пункта. Друг шофьор се оплака, че синът му е чакал от предишния ден, докато той самият вече е загубил 5 часа в опит да премине границата.

Превозвачите също така изразяват своето недоволство от бавната обработка на документи и липсата на синхронизация между българските и румънските гранични служители. Според тях румънските служители работят на три гишета, докато българските – на четири, което допълнително затруднява трафика.

Ремонтните дейности на "Дунав мост" продължават, като се очаква следващата седмица да бъде разширен ремонтният участък. Мостът, построен през 1954 година, досега е претърпял само няколко козметични ремонта. Според плана основният ремонт трябва да бъде завършен до две години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    бъчваря
    И какво общо имат паркингите с чакането? По-добре ли е както преди година, хиляди шофьори на автомобили от и до Мартен, а и не само, да чакат часове? Ами аз на седмица имах минимум 3-4часа в задръстен от спящи тирове участък и то при нормален трафик! Имаше колеги, чакаха от тъмно сутринта до след обяд в участъка на международното след Лукойл! И защо? Защото на някой му свършили часовете, загасил тира и тръгнал да почива. Друг се опитал да го заобиколи, а място няма. Е, какво са виновни паркингите, като тогава ги нямаше или по-точно имаше, ама нямаше кой да тръгне с кочана и да налага глоби? В ЕС сме бе, ей! Има закон, срещу който се бориха нашите тираджии и по тоя закон не може да спиш на пътя! В Европа ли сме или ей така, си разлайваме кучетата? Нали искахте Европа. Ейговна Европа, има закони, има еврофондове, има всичко! И точно един паркинг ли се оказа виновен? Та тоя паркинг освободи пътя за русенци и мартенча и, няма задръствания, няма закъснения за работа! Кой ще плаща загубите на капиталиста отпреди, когато работниците му висяха часове в задръствания, точно заради тия ревящи сега тираджии, дето и един закон или знак не спазват?
  • -3
    4
    Доволен
    Аз пък вече 5 часа кура ми пори гъза на Куролюб Путин и е весело на хората които го обслужват в Кремъл и се наслаждават на гледката. Наказан борец в партер му е любимата поза и сега е коленчал на земята и ми върти кура на високи обороти и стене от удоволствие от поредния анален оргазъм, руската гад! Ха-ха!
  • -2
    3
    И понеже
    всички трябва да са бачкаторчета, камионите са стоят на шосето. Или така трябва да бъде по европейските закони. Стойте на шосето, рушете го, за да не се чувствате ограбени - внуците на Ганьо Балкански, които да това живеят.
  • 6
    2
    Беленчо
    Боли ме фара. Броя мангизите от паркинга и ги трупам, трупам, трупам. Дядо така ме е учил. Инъче щях да видя Африка, друг път. А така, първата глъдка въздух ми е Африкански. Ай чи шъ одя на сюнет.
  • 20
    1
    хаха
    Както вече се заформи международен отзвук по въпроса с тия мутренски схеми с паркингите, ще се наложи скоро някой да понесе пряка отговорност. Както всички знаем дребните риби като нашия кмет обикновенно опират пешкира на мутрите и полежават известно време в ареста за успокоение на европейските ни партньори, че все пак има някакви закони на територията :D
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари