Шофьорите изчакват до 20 минути, за да преминат Дунав мост

1
В следобедните и вечерни часове автомобилите се очаква да са повече на трасе "Изход"
В следобедните и вечерни часове автомобилите се очаква да са повече на трасе "Изход" Снимка: Facebook

В следобедните и вечерни часове автомобилите се очаква да са повече на трасе "Изход"

На Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе трафикът от леки и товарни автомобили е изключително интензивен, съобщава репортер на БТА. Движението на камиони в двете посоки е непрекъснато, а сутринта е имало значително повече автомобили, чакащи да влязат в България.

През следобедните и вечерни часове се очаква увеличаване на трафика по трасето "Изход" от страната, информират от граничния пункт. Шофьорите чакат до 20 минути, за да преминат по моста, което води до допълнителни затруднения.

Основен ремонт на българския участък на "Дунав мост", започнал на 10 юли, допълнително усложнява ситуацията. Строително-монтажните дейности се извършват по естакадната част с дължина около 200 метра в лентата за вход в България. В резултат на това трафикът в тази лента е ограничен и преминава в лентата за изход в посока Румъния, която не е засегната от ремонтите и се регулира от сигналисти.

Организацията на движението е подпомогната и от служители на „Гранична полиция“. Режимът на изчакване на камионите е организиран основно в рамките на буферния тир паркинг, където днес те са по-малко.

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 1931 товарни автомобили, съобщават от граничния пункт. От тези камиони, 1093 са излезли от България, а 838 са влезли.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението. Спазването на тези правила е от съществено значение за безопасността и безпроблемното преминаване през "Дунав мост".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Сааа
    Дунав мост и организацията са на ниво,,до ядрото,,
  • 2
    3
    точно
    20 минути да минеш моста, а ТРИТЕ ЧАСА да стигнеш до него? Айде да упоменавате и такива подробности, защото иначе статията е безсмислена.
  • 2
    2
    Георги
    Абе вие лудили сте.Ония ден ми отне с камиона 5ч от Мерцедес до Румънските кантари.Вие сте тотално луди.Стига писахте глупости
  • 2
    1
    Ааааа
    На 05.08.24 стоях един час в колоната на бул България От едната страна турове, от другата румънски коки Липса на организация за пореден път
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари