Шефът на "Терем": Има производствена авария, няма опасност за населението

0
Калин Димитров уверява, че районът е обезопасен
Калин Димитров уверява, че районът е обезопасен Снимка: БТА

Калин Димитров уверява, че районът е обезопасен

Във военния завод "Терем" в Костенец е настъпила производствена авария, но няма опасност за населението. Това съобщи Калин Димитров, изпълнителен директор на държавното предприятие, по време на изявление пред журналисти в Народното събрание. Инцидентът е привлякъл общественото внимание, след като се появи информация за избухнал снаряд в завода.

Димитров увери, че всички необходими мерки за безопасност са били взети незабавно. Районът около завода е бил обезопасен, а "Военна полиция" е на мястото и работи по случая. "Няма опасност за населението," подчерта той, успокоявайки гражданите в района.

На въпрос дали аварията е свързана с взрив, Калин Димитров отговори, че ще бъде уточнено и ще бъде предоставена допълнителна информация. В момента продължават проверките и анализите, за да се установят причините за инцидента и да се гарантира пълната безопасност на работещите и местното население.

Военният завод "Терем" в Костенец е ключов обект за производство и ремонт на оръжия и военна техника, което прави инцидента особено чувствителен. Независимо от това, засега няма данни за пострадали лица или за материални щети извън завода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари