Шефът на "Сикрет сървис": Провалихме се. Поемам пълна отговорност!

1
Конгресът изслуша Кимбърли Чийтъл след опита за покушение срещу Тръмп
Конгресът изслуша Кимбърли Чийтъл след опита за покушение срещу Тръмп Видео: Ройтерс

Конгресът изслуша Кимбърли Чийтъл след опита за покушение срещу Тръмп

Директорът на „Сикрет сървис” поема отговорност за пропуск в сигурността след опита за покушение срещу Тръмп.

Кимбърли Чийтъл, директор на „Сикрет сървис”, обяви, че поема пълна отговорност за евентуален пропуск в сигурността на службите по време на опита за покушение срещу Доналд Тръмп. Тя направи това изявление по време на изслушване в Конгреса на Съединените американски щати, което се състоя във връзка с инцидента в Пенсилвания.

На 13 юли, по време на посещение на Доналд Тръмп в Пенсилвания, беше направен опит за покушение, което разтърси службите за сигурност и предизвика сериозни критики към тяхната ефективност. Въпреки засилените мерки за сигурност, нападателят успя да се приближи опасно близо до бившия президент, преди да бъде неутрализиран.

Кимбърли Чийтъл заяви: „Това е най-значимият пропуск в сигурността на службите от десетилетия.” Тя добави: „На 13 юли ние се провалихме.” Тези думи бяха цитирани от „Асошиейтед прес” и предизвикаха вълна от реакции както сред обществеността, така и сред политическите среди.

Призивите за оставката на Чийтъл не закъсняха. Мнозина смятат, че ръководството на „Сикрет сървис” трябва да понесе последствията за този сериозен пропуск. Въпреки това, Кимбърли Чийтъл изрази своята готовност да поеме отговорността и да работи за подобряване на сигурността.

Инцидентът в Пенсилвания поставя на дневен ред въпросите за способността на службите за сигурност да защитят висшите държавни служители и политици в моменти на повишена заплаха. След случилото се, ще бъдат предприети мерки за засилване на охранителните процедури и за подобряване на координацията между различните звена на „Сикрет сървис”.

Ситуацията около опита за покушение срещу Доналд Тръмп и последвалите реакции ще продължат да бъдат следени с интерес както от медиите, така и от обществеността. Предстои да се види какви конкретни промени ще бъдат въведени, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Митев
    Господа от "Сикрет сървис",живейте и работете необезпокоявани до към края на ноември т.г. защото после ще ви се наложи да живеете на друго място.Доналд Тръмп никога няма да забрави за инцидента,където Господ го запази.Разбрахте,че Байдън ще остане в историята и бързате да се застраховате при новият президент,белки ви остави на столовете ви,но това няма да се случи.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари