Иран: Обвиненията за заговор за убийството на Доналд Тръмп са неоснователни и зловредни

0
Тръмп е престъпник, който трябва да бъде съден и наказан от съд
Тръмп е престъпник, който трябва да бъде съден и наказан от съд Снимка: БТА

Тръмп е престъпник, който трябва да бъде съден и наказан от съд

Иран категорично отхвърли обвиненията за заговор за убийството на бившия американски президент Доналд Тръмп, наричайки ги "неоснователни и зловредни". Това заяви постоянното представителство на Ислямската република в ООН в изявление за агенция Ройтерс.

Според изявлението, "От гледна точка на Ислямска република Иран Тръмп е престъпник, който трябва да бъде съден и наказан от съд, защото нареди убийството на генерал Солеймани. Иран избра законния път за подвеждането му под отговорност".

Разузнавателна информация и реакция от САЩ

Американските служби за разузнаване са получили в последните седмици информация за евентуален ирански заговор за опит за убийство на Доналд Тръмп. Тази информация, получена от неназован източник, бе разпространена по-рано от телевизия Си Ен Ен, която се позова на свои информирани източници.

Историята на конфликта

Обвиненията идват на фона на дългогодишния конфликт между САЩ и Иран, който достигна нови висоти след убийството на генерал Касем Солеймани през 2020 година. Солеймани, ръководител на елитното звено "Кудс" на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция, бе убит по нареждане на Доналд Тръмп.

Иран разглежда убийството на Солеймани като престъпление и настоява за правосъдие чрез законни средства. В своето изявление, представителството на Ислямската република в ООН подчерта, че обвиненията за заговор са опит за отклоняване на вниманието от незаконните действия на Тръмп.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари