Надежда Нейнски: Стрелбата срещу Тръмп не е заговор, а плод на разделението в САЩ

1
Бившият външен министър анализира ефектите от стрелбата и липсата на единство
Бившият външен министър анализира ефектите от стрелбата и липсата на единство

Бившият външен министър анализира ефектите от стрелбата и липсата на единство

Според бившия външен министър Надежда Нейнски, стрелбата срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп не е резултат от заговор, а от нарастващото напрежение и разделение в американското общество. В интервю за предаването "На Фокус" по NOVA, Нейнски изрази сериозна загриженост за състоянието на американската демокрация и липсата на диалог между различните политически лагери.

"С американците свързваме принципите на свобода и плурализъм. Разговорът не е за политика, има голямо противопоставяне и няма диалог между двата лагера, вероятно заради различията им. Една нация не може да лидира, ако не е единна. Затова Байдън и Тръмп призовават към единство, защото всякакви граници са преминати", смята Нейнски.

По думите ѝ, още при създаването на Конституцията е имало разделение между елитаристи и популисти. Тя подчерта, че обединяването на тези две страни е дало тласък за развитието на Съединените щати. Според Нейнски, връщането на политическия разговор може да доведе до успокоение в обществото. Тя изтъкна, че демокрацията се основава на плурализма на мнения, който позволява взимането на информирани решения.

"Хората с различно мнение са приемани като врагове, а демокрацията всъщност е плурализъм на мнения, за да се взимат информирани решения. Когато аргументите отсъстват, някои хора смятат, че щом няма човек, няма проблем. Всеки коментар за версиите за стрелбата в момента би бил спекулация", коментира Нейнски.

Тя също така подчерта, че стрелбата няма да промени позициите на демократите по отношение на Тръмп. "Важно е кой ще е следващият президент, но по-големият въпрос е какво ще се случи след това и привържениците на загубилия как ще приемат резултата. Кампанията е финал на наслагване на любови и омрази, много трудно е да се промени нечий вот вече", заяви Нейнски.

В коментар за вътрешната политическа сцена в България, Нейнски изрази мнение, че турбуленциите в ДПС няма да доведат до пренареждане на политическата сцена. Тя посочи, че сега се прави опит да се създаде образ на "лошо" и "добро" ДПС - на Делян Пеевски и Ахмед Доган. Нейнски подчерта, че диалогът трябва да бъде вътрешнопартиен и че някой е допуснал Пеевски до позицията, която заема..

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    ivo
    Тази от кога стана анализатор
  • 3
    3
    Аз
    Натке, Натке...
  • 6
    2
    чичо Пешо
    на тази женица до кога ще й дават трибуна, защо не си преживява с голямата пенсийка
  • 17
    1
    53e46t5
    отвратителна, лъжлива, лицемерна, безгръбначна, долна евроамериканска мърша
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари