Севим Али: Ахмед Доган е в отлична форма и се намира в България

0
Желанието на хората е Ахмед Доган да води листите
Желанието на хората е Ахмед Доган да води листите Снимка: bTV

Желанието на хората е Ахмед Доган да води листите

Членът на Движението за права и свободи (ДПС), Севим Али, отправи послание към българските граждани, които подкрепиха партията на последните избори. Той призова избирателите да се мобилизират и да гласуват за ДПС на предстоящите местни избори на 27 октомври, като подчерта, че партията с почетен председател Ахмед Доган ще бъде регистрирана за участие. Очаква се Централната избирателна комисия (ЦИК) да регистрира ДПС за изборите.

В своето изказване, направено в ефира на предаването „Лице в лице“, Али коментира и събитията около регистрацията на партията в ЦИК, заявявайки, че е имало опит за провокация по време на процеса. Той подчерта, че решението на ЦИК по въпроса е било безпрецедентно. В допълнение, Али изрази недоволството си от ролята на Делян Пеевски, който подал заявление за дерегистрация на ДПС за местните избори и по-късно за парламентарните избори на 27 октомври. Според Али, това е опит за унищожаване на партията и за открадване на нейната идентичност.

Севим Али изрази и съмнения относно правото на Пеевски да регистрира партия, като отбеляза, че той е санкциониран по глобалния закон „Магнитски“, и че ДПС очаква отговор от ЦИК по този въпрос.

Али се върна и на политическата история на Делян Пеевски, като подчерта, че макар ДПС да му е дало шанс да разгърне своя потенциал, той е започнал да управлява партията авторитарно, нарушавайки устава и решенията на колективните органи. Тези вътрешни противоречия ескалирали след юни, когато Пеевски опитал да си присвои успехите на ДПС като свои.

Али също така изтъкна, че депутатите на ДПС били принуждавани да се подписват на бели листове, без да са наясно защо, а след това разбират, че са изключени от парламентарната група. Той заяви, че членството на Пеевски в партията е съмнително и не е било публично известно, както и че Пеевски бил част от гражданската квота.

Относно имотите в „Бояна“ и „Росенец“, Али коментира, че те са примери за самоуправство и завземане на държавни структури, като подчерта, че партията е ползвала имота в „Бояна“ законно, чрез договор за наем. Въпреки това, Пеевски и негови приближени са предприели действия за изгонване на наемателя, което е довело до съдебен спор.

В заключение, Али увери, че Ахмед Доган е в отлична форма и ще играе активна роля в предстоящите избори за 51-ото Народно събрание, като е номиниран от всички структури на партията и се очаква да води листите. Той призна, че една от най-големите грешки на партията е била предоставянето на шанс на Делян Пеевски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    123
    Ебал съм му майката калмарска долнопробна. Не искам да му чета името повече. Писна ми от тези мангалски копелдаци. Това са мангали, нищо турско освен имената им няма в тях.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари