Съдът в Пловдив потвърди 50 000 лева гаранция за Левон Манукян

0
Директорът на разградския театър е обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери
Директорът на разградския театър е обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери Снимка: Facebook / Levon Manukyan

Директорът на разградския театър е обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери

Пловдивският окръжен съд запази размера на паричната гаранция от 50 000 лева, наложена на Левон Манукян, бивш директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград. Манукян е обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери. Съдебното решение е окончателно и не подлежи на обжалване.

Според информация от разследващите органи, Манукян е отговорен за назначаването на 41 души, които никога не са извършвали реална дейност в театъра. Въпреки това, тези лица са получили около 25 000 лева допълнително материално подпомагане. В резултат на тези действия, държавният бюджет е ощетен с близо един милион лева.

Бившият директор има срок до 10 октомври да внесе определената сума като гаранция. Ако не успее да направи това, той рискува да бъде задържан под стража.

Междувременно, подобен случай се разследва и в Смолянския театър. Там щетите се изчисляват на приблизително половината от сумата в разградския случай. Вчера окръжната прокуратура в Смолян повдигна обвинение срещу директора Румен Бечев. За него е определена по-ниска гаранция в размер на 15 000 лева.

Тези случаи повдигат сериозни въпроси относно управлението на културните институции в страната и необходимостта от по-строг контрол върху финансовите им дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари