Румен Бечев: Петко Писков ми предлагаше хора, за да стопим минусите в театъра

0
Разследване разкрива мащабна схема за финансови злоупотреби в театрите в Смолян и Разград
Разследване разкрива мащабна схема за финансови злоупотреби в театрите в Смолян и Разград

Разследване разкрива мащабна схема за финансови злоупотреби в театрите в Смолян и Разград

Прокуратурата разследва мащабна схема за финансови злоупотреби в театрите в Смолян и Разград. Директорите на двете културни институции са в центъра на разследването за фиктивни назначения и присвояване на средства.

Румен Бечев, директор на Драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян, коментира ситуацията в предаването "Тази сутрин" по bTV: "И аз не знам за какво ме проверяват. Още никой нищо не ми е казал. Доколкото разбирам, е ясна работата – търсят парите, нещо се случва".

Бечев отрича да е назначавал хора по схеми, но признава, че е сключвал временни договори за хора, които да помагат при гастроли и организационни дейности. Той споделя, че познава Петко Писков, определян от разследващите като "мозъка" на схемата.

"Той ми предлагаше хора, които да вършат работа навън", обяснява Бечев. Според думите му, Писков се е свързал с него преди две години с предложение "да стопи минусите в театъра". По препоръка на Писков, театърът в Смолян е назначил около 30 души за различни дейности.

"Не мога да си побера в главата по какъв начин съм изпуснал всичко това нещо", казва директорът на смолянския театър, признавайки, че е подписвал договорите чрез Петко Писков, без да се среща лично с назначените хора.

Междувременно, бившият директор на театъра и филхармонията в Разград, диригентът Левон Манукян, е обвинен за фиктивни назначения и е освободен под парична гаранция от 50000 лева. Според прокуратурата, присвоените средства от театъра в Разград възлизат на малко под 1 милион лева.

Разследването разкрива, че са сключвани реални трудови договори, но назначените лица никога не са работили в театъра. Те са получавали заплати, които впоследствие са предавали на един от обвиняемите - Атанас Георгиев.

Общо четирима души са с повдигнати обвинения по случая. Съдът в Пловдив постанови постоянен арест за програмиста Петко Писков, когото обвинението смята за организатор на схемата.

Разследването продължава, като се очакват допълнителни разкрития за мащаба на финансовите злоупотреби в културните институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Отвратен
    Няма да се спра да го повтарям - стига държавна издръжка! Как пък нашия театър пълни до пръсване залите, билети се продават със седмици напред. Е, пък нека си вземат заплати и премии. Операта удари 30 милиона задължения и продължава да е социално помещение за някоя премръзнала баба, белким изкара два часа на топличко.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари