Маестро Левон Манукян е един от задържаните за финансови злоупотреби

0
Левон Манукян вече е освободен от длъжността си като директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център - Разград
Левон Манукян вече е освободен от длъжността си като директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център - Разград Снимка: Личен архив

Левон Манукян вече е освободен от длъжността си като директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център - Разград

Скандал разтърси културните среди в Разград - директорът на филхармонията арестуван за финансови злоупотреби.

Левон Манукян, известен диригент и директор на Театрално-музикален филхармоничен център в Разград, бе арестуван по обвинения в длъжностно присвояване и пране на пари, информира БНР.

Операцията е част от мащабно разследване, наблюдавано от Окръжната прокуратура в Пловдив, в което са задържани общо четирима души.

Според информация от държавното обвинение, престъпленията са свързани с дейността на трупата в Разград и включват фиктивни назначения, довели до значителни щети за бюджета. Манукян и още един мъж са обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери, извършено през месец септември.

Двама други участници в схемата са привлечени като обвиняеми за пране на пари. За единия от тях - Атанас Георгиев, прокуратурата е поискала от съда най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Другият заподозрян е освободен срещу парична гаранция от 3000 лева.

Реакцията на Министерството на културата не закъсня. Още в деня на разкритията, ведомството излезе със съобщение, че Левон Манукян е освободен от длъжността си като директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център - Разград със заповед на министъра. Инспекторатът към министерството е натоварен със задачата да извърши щателна проверка по член 46 от Закона за администрацията, която да хвърли светлина върху всички факти и обстоятелства, свързани с управлението на Манукян.

Случаят в Разград е само върхът на айсберга. Министерството на културата обяви намеренията си да проведе мащабни проверки на всички второстепенни разпоредители с бюджетни средства в сферата на сценичните изкуства. Тази инициатива цели да разкрие евентуални други нередности и да възстанови прозрачността в управлението на културните институции.

Разследването продължава, като се очаква да бъдат разкрити допълнителни подробности около схемата за финансови злоупотреби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    До daskal
    Ти мълчи, че даскалите сте най големите лентяи. По десет пъти на година ви вдигат заплатите, а декламирате едно и също цял живот. То бива хранилка, ама такава като вашата никъде я няма.
  • -1
    2
    А бе,
    Някой познава ли циганин, арменец или евреин, ама такъв, който не е подъл, не лъже и не краде?
  • 0
    1
    daskal
    Култура, а? Симфонични оркестри? Опера?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари