Съдът наложи постоянен арест на обвинени в побой край Карлуково

1
Двама мъже са обвинени в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди
Двама мъже са обвинени в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди

Двама мъже са обвинени в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди

Окръжен съд - Ловеч уважи протеста на Районна прокуратура - Ловеч, поддържан от Окръжна прокуратура - Ловеч, и наложи най-тежката мярка за неотклонение на двама обвинени в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Случаят се развива на 22 юни тази година, когато край луковитското село Карлуково настъпва леко пътно произшествие между туристически автобус и лек автомобил. В резултат на инцидента, шофьорът на автобуса е нападнат и пребит, получавайки средна телесна повреда с фрактура на челюст и ребро. Обвинения за побоя са повдигнати на Р. С. П. и на баща му - С. П. П., които не са участвали в самото произшествие.

На първа инстанция, Р. С. П. беше подложен на мярка за неотклонение "домашен арест", а С. П. П. - на "парична гаранция" в размер на 2 000 лева. Районната прокуратура обаче протестира решенията на Районен съд - Луковит.

По време на разглеждането на мерките за неотклонение пред въззивната инстанция, прокуратурата представи допълнителни доказателства, включително съдебномедицинска експертиза на пострадалия, която потвърждава фрактурите. В допълнение, очаква се още медицинска документация от болница във Варна, където шофьорът на автобуса е на лечение.

Адвокатите на обвиняемите също представиха доказателства, включително протокол за пътнотранспортното произшествие, според който, според защитата, вината за инцидента е на водача на автобуса.

След анализ на представените доказателства, Окръжен съд - Ловеч потвърди решението на първоинстанционния съд за съпричастността на Р. С. П. към побоя. Съдът също така постанови, че деянието се наказва с лишаване от свобода от две до десет години. Въпреки че обвиняемият не е осъждан и няма реална опасност от укриване, съдът оцени високата обществена опасност на деянието, извършено на публично място пред деца, и го квалифицира като брутална демонстрация против установения ред.

Относно възраженията, че Р. С. П. има хронично заболяване и трябва да се грижи за бременната си съпруга, съдът постанови, че в ареста обвиняемият ще може да получи необходимата медицинска помощ, а за съпругата му могат да се грижат роднини.

Въз основа на това, Окръжен съд - Ловеч отмени решението на първоинстанционния съд и наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на Р. С. П.

По отношение на С. П. П., съдът прецени, че са налице достатъчно доказателства за неговата съпричастност към престъплението, което също е квалифицирано като тежко умишлено и се наказва с лишаване от свобода от две до десет години. Съдът подчерта, че деянието е извършено на публично място пред много хора, което грубо нарушава обществения ред и демонстрира явно неуважение към гражданите. Поради тази причина, съдът замени мярката му "парична гаранция" с "задържане под стража", за да предотврати евентуално противоправно въздействие върху свидетелите, които все още не са разпитани пред съдия.

И двете решения на Окръжен съд - Ловеч са окончателни и не подлежат на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Да влезе съдия Линч
    Не ги мъчете повече тия мръсни цигани, направо ги застреляйте и ще бъде въздадена справедливост!
  • 0
    3
    Замислен
    Ако почнем да се бием за всяка ламарина огъната,къде ще му излезе края? Има си гражданска отговорност.Ако някой е нямал свидетелство за управление е друга работа.
  • 5
    2
    Какво значение
    дали водачът на автобуса е виновен.Тук акцентът е върху поведението на тези недочовеци.Ако позволим при най - малкия повод да ни млатят от бой и да ни инвалидизират , що за хора сме.А освен шофьора, пострадавши са и не заслужаващите да видят такава потресаваща саморазправа пътници жени и деца.Болен бил боклука му с боклук, а като биеше, нищо му нямаше.Щял да се грижи за бременната си жена - значи и деца прави с "болното "си здраве.Отделен въпрос на какво ще научи детето си.Фамилия дива , агресивна и опасна за обществото ни, фамилия от насилници и престъпници Да понесат най - тежкото наказание, защото шофьорът ще продължава да се мъчи, няма да може нормално да се храни(със счупена челюст)и въобще колко още усложнение го чакат, един Бог знае.Адвокатите са без морал за пари.Медиаторите ще мълчат, защото няма какво да кажат. Престъпление Има и ние българите, чакаме Наказание.Нямаме БХК, издържан от сащ и нидерландия, но се имаме за хора, какъвто е и този човек, който събира трохички от насилствено унищоженото му здраве.
  • 6
    1
    Гост
    В Белене на прасетата
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари