Руска атака с дронове удари Одеса

1
Експлозии разтърсиха града час след обявяването на въздушна тревога
Експлозии разтърсиха града час след обявяването на въздушна тревога Снимка: АП / БТА

Експлозии разтърсиха града час след обявяването на въздушна тревога

В ранните часове на деня Одеса и Одеска област станаха обект на въздушна атака с безпилотни летателни апарати, изстреляни от посока Черно море. Информацията за инцидента беше разпространена първоначално чрез местни канали в платформата "Телеграм".

Олег Кипер, председател на Одеската областна военна администрация, оповести чрез своя "Телеграм" канал, че въздушна тревога е била обявена в региона в 01:40 часа. Местните власти незабавно призоваха жителите да потърсят укритие на безопасни места.

Приблизително час по-късно, множество силни експлозии разтърсиха различни райони на украинския черноморски град. Опасността от продължаващи руски въздушни нападения над Одеса все още не е отминала.

Важно е да се отбележи, че Одеска област е дом на значително българско население. Според официалното преброяване в Украйна от 2001 година, българите в региона наброяват над 150 000 души, което ги нарежда на трето място по численост сред етническите групи. В самия град Одеса се предполага, че живеят между 50 000 и 60 000 българи. Най-голямата концентрация на българско население се наблюдава в районите Болградски, Измаилски и Белгородднестровски.

Ситуацията остава напрегната, като местните власти и жители са в повишена готовност за евентуални нови атаки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    26
    Мухахахахаха
    хохълските гниди отсега мечтаят за руски рубли, щото скоро това ще е еквивалент на "долара" за хохълските примати когато усрайна отново стане УССР мухахахахаха
  • 0
    25
    Мухахаха
    Руските гниди отсега мечтаят за ускраински гривни, щото скоро това ще е еквивалент на "долара" за руските примати ....
  • 1
    24
    Бесарабски разпотутин
    С гривни си бърша гъза,след като ме наебе лойд остин,с укропитеци си бараме ташаците,нема такива дебили,собствената си история не познават
  • 1
    23
    Българин
    Още прекрасни новини от фронта - слава России! Украинската страна е загубила около 12 800 военни в боевете в Курското направление, съобщи руското Министерство на отбраната. „Общо по време на боевете в Курското направление противникът загуби над 12 795 войници, 108 танка, 44 бойни машини на пехотата, 86 бронетранспортьора, 691 бойни бронирани машини, 418 автомобила, 93 артилерийски оръдия, 26 реактивни системи за залпов огън, включително седем HIMARS и пет MLRS произведени в САЩ, 8 пускови установки на зенитно-ракетни системи, 2 транспортно-зареждащи машини, 25 станции за радиоелектронна борба, 7 контрабатарейни радара, 2 РЛС за противовъздушна отбрана, 12 единици инженерна техника, от които шест инженерни машини за разчистване и една противоминна установка УР-77“, съобщиха от Министерството на отбраната. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) изтеглят личния си състав от други направления за предислоциране в Курска област, но силите им са на изчерпване и понасят големи загуби. Това заяви пред ТАСС заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на въоръжените сили на Руската федерация, командирът на специалните сили "Ахмат" генерал-майор Апти Алаудинов. По думите му, по-голямата част от европейската техника на ВСУ в района на Курск вече е унищожена от руските военни.
  • 0
    22
    разпутин
    с рубли си бърша гъза, с русофили си правя ташак, нема по-големи дебили, собствената си история не познават
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари