Силни експлозии отекнаха в Одеса

1
Местните власти отправиха спешен призив към населението да потърси убежище на безопасни места
Местните власти отправиха спешен призив към населението да потърси убежище на безопасни места Снимка: Асен Игнатов / Архив

Градът е под обстрел от Крим

Силни експлозии разтърсиха Одеса вследствие на ракетна атака, извършена от територията на Крим, според информация, разпространена от местни канали в социалната мрежа "Телеграм".

Въздушната тревога в града беше обявена в 20:17 часа. Само четири минути по-късно, в 20:21 часа, жителите на Одеса станаха свидетели на мощни взривове.

В отговор на опасната ситуация, местните власти отправиха спешен призив към населението да потърси убежище на безопасни места.

Важно е да се отбележи, че Одеса и околността ѝ са дом на значителна българска общност. Според официалното преброяване в Украйна от 2001 година, българите в Одеска област наброяват над 150 000 души, което ги поставя на трето място по численост сред етническите групи в региона. В самия град Одеса се предполага, че живеят между 50 000 и 60 000 българи.

Най-голямата концентрация на българско население в областта се наблюдава в Болградски, Измаилски и Белгород-Днестровски район, където нашите сънародници формират компактни общности, запазвайки своите традиции и култура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    До 4
    Смърт на бандеронацизма и слугите му в България!
  • -2
    4
    До 12345
    ТЪПАК Недоносен Хората са си българи с българско потекло и говорят старовременен български език. Отделно - дори да искат, горките не могат да не бият по граждански цели. Аналоговата им техника е на нивото на 1950-та. До 1 Само те споменавам. Друг ще те рови.
  • 1
    3
    12345
    Първо, няма такиова животно, като одески Българин. Все едно да кажеш, Корейски Сърбин. Това са си украинци. Точка. Второ, няма нужда да се крият, зашото братята не бият граждански цели. Аман от пропагандиска смет.
  • 2
    2
    досетлив
    Сещам се за Варна.,Балчик.,Добрич /Толбухин/ Русе Бургас.Дано не се напият и след карти объркат координатите.Все пак водка,сальодка.Така де Господ да ни пази
  • 0
    1
    34г
    важно е да се отбележи, че в Одеса не живеят българи
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари