Русия осъди младеж на 12 години затвор за даряване на пари на Украйна

0
Младият мъж бил задържан на летище, докато се е опитвал да напусне страната
Младият мъж бил задържан на летище, докато се е опитвал да напусне страната

Младият мъж бил задържан на летище, докато се е опитвал да напусне страната

Руски съд осъди 19-годишен мъж на 12 години затвор за държавна измяна, след като е обвинен в даряване на пари на украинските въоръжени сили, съобщиха държавни медии. Службата за сигурност ФСБ твърди, че тийнейджърът е изпращал средства за закупуване на безпилотни летателни апарати и храна за украинските войници. Младежът, чиято самоличност не е разкрита, е бил задържан на летище, докато се е опитвал да напусне страната.

Това е поредният случай на сурови присъди, налагани от Русия на хора, обвинени в подпомагане на Украйна.

В отделно дело присъдата на руския активист и режисьор на документални филми Всеволод Корольов беше удвоена на 7 години затвор. Корольов е в ареста от юли 2022 г., след като е обвинен в разпространение на "невярна информация" за предполагаеми военни престъпления, извършени от руски войски в украинския град Буча.

Тези случаи подчертават засилващото се потискане на инакомислието в Русия от страна на Кремъл. От началото на войната в Украйна през февруари 2022 г. Москва предприе безпрецедентни репресии срещу всякакви прояви на несъгласие, сравними със съветската епоха.

Активисти, журналисти и обикновени граждани са били арестувани, задържани и осъждани на затвор за изказвания срещу войната, публикуване на антивоенни материали в социалните мрежи или дори просто показване на цветове, свързани с Украйна.

Тези действия предизвикаха осъждане от страна на правозащитни групи и западни правителства, които ги определиха като грубо погазване на свободата на словото и правата на човека.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    Цъ
    АгресорЪТ е Зеленски. В мирно време обстрелва с артилерия цивилно население в Новорусия. Неговите когато и да го обесят, все ще му е късно. А Путин не го мисли как ще остане в историята. Него все някой ще го помни, а теб Мимо ще те забрави даже шофьора на тира, чиито гуми ще намажеш с тротинетката.
  • 2
    4
    мхм
    има и разумни руснаци, а агресора е един - Путлер и в историята ще остане като агресор и окупатор за мъка на българските руски ибрикчии
  • -1
    3
    Методи Лашев
    Браво - даже му е малко на мръсния изрод,в други времена това щеше да е смъртна присъда!
  • 1
    2
    ...
    Ами ще го осъдят, че как иначе. Това си е държавна измяна. Да подпомагаш армията на агресора и то от територията на собствената си страна. Който иска да е на страната на агресора, да напуска РФ и да се откаже от гражданството си, после ако иска на фронта, ако иска на магистралата да изкарва пари, както си реши.
  • 3
    1
    123
    Докога западните изроди ще запудрят мозъците на населенията си с тази несъществуваща утопия свобода на словото ?!?! Не съществуват такива измислици в нито едно кътче на планетата, и така и трябва. Просто е нагло да говориш за такива неща и в същото време санкциониран по магнитски престъпник да рекетира и ревизира медии и съдържанието им.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари