Русия: Израел незабавно да изтегли войските си от Ливан

0
Москва призовава за незабавно прекратяване на военните действия
Москва призовава за незабавно прекратяване на военните действия Снимка: АП / БТА

Москва призовава за незабавно прекратяване на военните действия

В разгара на нарастващото напрежение в Близкия изток, Руската федерация отправи остър призив към Израел да прекрати военните си действия на територията на Ливан. Москва предупреждава, че продължаването на сухопътната операция може да доведе до още по-сериозна ескалация на конфликта в региона.

Ситуацията се изостри, след като израелските въоръжени сили съобщиха за провеждането на "ограничена" сухопътна операция на територията на Ливан. В отговор, подкрепяната от Иран ливанска групировка "Хизбула" заяви, че е извършила ракетни удари по цели в Израел, включително срещу разузнавателен център в близост до град Тел Авив.

Руското министерство на външните работи излезе с категорична позиция по въпроса: "Русия остро осъжда атаките в Ливан и призовава израелските власти незабавно да прекратят вражеските действия, да изтеглят войските си от ливанската територия и да се ангажират с реално търсене на мирни начини за решаване на близкоизточния конфликт".

Дипломатическото ведомство на Русия изрази загриженост, че действията на израелското военно и политическо ръководство, особено след елиминирането на няколко лидери на "Хизбула", неминуемо ще доведат до "продължаване на ескалацията на напрежението в района на Близкия изток".

Международната общност следи с повишено внимание развитието на ситуацията, като се очакват реакции и от други ключови играчи в региона. Анализатори предупреждават, че ако конфликтът не бъде овладян своевременно, съществува риск от разрастването му в по-широк регионален сблъсък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари