Русия изпраща на фронта инвалиди с патерици

0
Ранените се ожалиха в социалните мрежи, че пак ги изпращат на фронта
Ранените се ожалиха в социалните мрежи, че пак ги изпращат на фронта Снимка: Телеграм

Ранените се ожалиха в социалните мрежи, че пак ги изпращат на фронта

Огромните загуби в безумни щурмове на малки селца и паланки на фронта в Украйна се отразяват все повече на състоянието на руската армия.

Руската армия е изпратила на фронта 50 инвалиди, които се придвижват с патерици, става ясно от обръщение на воюващи в 47-а танкова дивизия. Те публикуваха видео в социалните мрежи, в което се жалват, че командирите им ги изпращат от болницата директно на фронта.

"Нашето командване ни изпраща на бойни задачи, макар всички да се нуждаем от операции и стационарно лечение. Полевите медици вдигат рамене и се позовават на командването", казва един от военните във видеото. Те твърдят, че са остатъци от три роти. Според документите, които са им дали при изписване от болницата, трябва да получат отпуск за раняването и рехабилитация. Това обаче не се изпълнява. Не са им оформени и удостоверенията за ветерани, не получават пълните си заплати, нито пък "бонуси" за раняването, пише вестник "Сега".

"Това видео обръщение е нашият последен шанс да стигне до командването чрез военната прокуратура, министъра на отбраната и президента", казват ранените.

На видеото обърна внимание Z-блогърката Анастасия Кашеварова, която отбеляза, че това "не са единични случаи". "Това вече е системен проблем. И виновен е не министърът, или президентът, а конкретното командване. Конкретни хора", написа тя в Телеграм. Кашаварова разказа, че командирите товарят ранените в коли с измама, казвайки им, че ще ги заведат при командването за някакви документи и оформяне на отпуска, а вместо това ги пращат на фронта. "За какво? Как ще воюват там? Каква ценност има на фронта боец с патерици?... Това, което правите, е цинично похарчване на хора", пише тя.

Кашеварова описва и причините - командирите се опитват да скрият реалния недостиг на бойци на фронта. "Може ли някой от военните експерти да ми каже каква сега е числеността на взвода в руската армия? А на ротата? А на батальона? Ние можем да имаме взвод от 3 души, полк - от сто, а дивизия - от по-малко от 1000. Но в докладите не пишат реалните цифри, пишат батальони/бригади/дивизии, а никой не се задълбочава, че наименованието не отговаря на числеността. И сега новото ръководство на МО дойде в сапунен балон. Вероятно в своето объркване не знаят за какво да се захванат. А защо има недостиг от бойци на фронта? Защото дълго време генералите и ръководството на МО смятаха, че дроновете са несериозно нещо. А ние понасяхме загуби в личен състав и техника. Защото на фронта се изпращат необучени, не можещи да стрелят хора. Защото много щурмове се провеждат без подкрепата на артилерията, а на места артилерията бие по своите... Защото професионалистите - артилеристи, танкисти, хирурзи и т.н. се изпращат в глупави щурмове за превземането на някое село. Защото голяма част от висшето командване седи даже не на територията на Специалната военна операция, а някъде в Русия и изобщо не знае какво става", пише Кашеварова, която заради своята близост с Кремъл е една от малкото, която може да си позволи да пише такива неща, без се опасява, че ще попадне в затвора за дискредитация на руската армия.

Според ASTRA записалите видеото военнослужещи от 26 полк са подписали договори с Министерство на отбраната от затворническа колония. След вдигането на шум ранените са били върнати в тила за долечение. ASTRA припомня, че заради огромните загуби на фронта са зачестили случаите, когато на фронта се изпращат даже военни с рак, туберколоза, хепатит С и след инфаркт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Путин Хуйло
    Единствено безмозъчен небинарен и некъпан травестит като мен може да се върже на фейка издрискан от бандеро-нациста IgorGirkin. Всъщност реалната ситуация е,че моГилизацията на бандеронацистите върви по план,зеленясалият наркоман моли Орбан на колене да измисли нещо,че да не го провесят за вратлето хахаха
  • 6
    7
    Онзи
    Тази статия е типичен представител на т.н пропаганда . Която естетвено няма нищо общо с действителността .Написаното не се отнася за руска ,а за украинската армия . В нея има остър недостиг на хора .В Украйна ловят мъжете по улиците ,като животни и ги пращат да се бият. Пак там свалиха възрастта за мобилизация на 18-20 г . И това е защото в руската армия се бият инвалиди ;-)
  • 7
    6
    Швейк
    прилича на вица на годината
  • 9
    5
    Hrjehe
    Нещо имат акцент на хохли.
  • -3
    4
    здравейте балъци,
    май се мъчат да ви повишат в гугущуци!😁😁😁
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари