Русенски ученици се включиха в кампания срещу наркотиците

0

Заместник-кметът Енчо Енчев подкрепи инициативата

Информационна кампания за превенция срещу наркотиците се проведе в Националното училище по изкуствата "Професор Веселин Стоянов" в град Русе. Инициативата, организирана от фондация "Маргаритка", получи подкрепата на Община Русе, Регионалното управление на образованието - Русе и Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи - Русе.

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев откри събитието, на което присъстваха ученици от XI и XII клас. В своето обръщение той подчерта важността на превантивната работа: "Наш дълг като институция и като общество е да работим главно по превенцията на зависимостите. Това е най-успешният начин да намалим случаите на деца, попаднали в капана на наркотиците". Енчев изрази благодарност към организаторите и спомена инициативата "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата".

Старши инспектор Свилен Велев от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в Областната дирекция на МВР - Русе представи експертна информация за различните видове психоактивни вещества и техните негативни ефекти. Той сподели данни за иззетите наркотици през последния месец и акцентира върху опасностите, свързани с новите синтетични вещества.

Д-р Адриан Аврамов, специалист по клинична психология, запозна младежите с медицинските аспекти на проблема. Той обсъди последиците от употребата на наркотици и предизвикателствата пред медицинските специалисти при лечението на наркозависими пациенти.

Популярната музикална група "СкандаУ" също взе участие в дискусията. Лъчезар Евтимов и Йонислав Йотов, известен като Тото, споделиха личния си опит и подчертаха важността на подходящата приятелска среда и семейната подкрепа за предпазване от вредни влияния.

Кампанията има за цел да повиши осведомеността сред младежите относно проблемите, свързани с употребата на наркотични вещества, и да ги насърчи да търсят помощ при нужда. Инициативата е част от продължаващите усилия на местните институции и организации за борба с наркозависимостта сред подрастващите в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари