Русе се включва в Световния ден на ходенето 2024

0

Паркът на младежта става арена на здравословния начин на живот

Русе се готви за празник на активния начин на живот.

Русе ще бъде част от националното честване на Световния ден на ходенето на 12 октомври 2024 година. Събитието, което ще се проведе в Парка на младежта, е организирано съвместно от Община Русе, Спортен лекоатлетически клуб „Дунав" и Българска федерация „Спорт за всички", с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Началото на спортната проява е насрочено за 10:00 часа, като сборният пункт ще бъде до емблематичната Ваза в парка. Участниците ще имат възможност да изберат своя начин на придвижване - ходене, бягане или колоездене по предварително определен маршрут в зелената зона на града.

Организаторите отправят специална покана към учениците от всички образователни институции в общината, като целта е да се насърчи масовото участие и да се популяризира значението на редовната физическа активност за здравето и благосъстоянието на хората.

Тазгодишното издание на инициативата е 32-ро поред, което подчертава нейната устойчивост и значимост. Основната цел на събитието е да акцентира върху ползите от ходенето като достъпна форма на физическа активност, подходяща за всички възрастови и социални групи.

Българска федерация „Спорт за всички" използва повода, за да отправи призив към общините в страната за създаване на по-добри условия и насърчаване на гражданите към по-активен и здравословен начин на живот.

Световният ден на ходенето е част от Държавния спортен календар за 2024 година и се осъществява в рамките на „Програма за развитие на спорта за всички" на Министерството на младежта и спорта. Събитието е елемент от изпълнението на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР'2021 - 2024".

В международен план, инициативата е част от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички" (ТАФИСА), което ѝ придава глобално измерение и значимост.

За да стимулират участието, организаторите са подготвили и приятна изненада - в края на събитието ще се проведе томбола с награди за участниците.

Русенци имат уникалната възможност да се присъединят към това глобално движение, насърчаващо здравословния начин на живот, като същевременно се наслаждават на красотата на есенния Парк на младежта и споделят този позитивен опит със своите съграждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари