Русенци участваха масово в Световния ден на ходенето

0

32-то издание на инициативата привлече участници от всички възрасти

Парк "Младежта" в град Русе се превърна в център на спортен ентусиазъм, когато стотици граждани се събраха за участие в Световния ден на ходенето 2024. Събитието, което се проведе за 32-ри път в България, привлече участници от всички възрасти, обединени от идеята за активен и здравословен начин на живот.

Общинска инициатива с национално значение

Организаторите на събитието - Община Русе, Спортен лекоатлетически клуб "Дунав" и Българска федерация "Спорт за всички", с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, успяха да създадат атмосфера на празник и спортен дух.

Лачезар Иванов, директор на Общинско предприятие "Спортни имоти", и Зоя Стефанова, експерт към Министерството на младежта и спорта, официално откриха спортния празник, давайки началото на една вдъхновяваща инициатива.

Трасе за всеки вкус и възможност

Стартовата линия бе разположена до емблематичната Ваза в Парка на младежта. Участниците имаха свободата да изберат своя начин на придвижване по предварително очертаното трасе - ходене, бягане или колоездене. Това разнообразие позволи на хора с различни физически възможности да се включат и да се насладят на движението сред природата.

Популяризиране на активния начин на живот

Световният ден на ходенето не е просто еднодневно събитие, а част от по-мащабна инициатива за насърчаване на редовната физическа активност. Основната цел е да се подчертае важността на ходенето като достъпна форма на упражнение, която може значително да подобри здравето, физическата форма и дълголетието на хората, независимо от техния социален статус или възраст.

Национална програма за физическа активност

Събитието е част от Държавния спортен календар на Българска федерация "Спорт за всички" за 2024 година и се осъществява в рамките на "Програма за развитие на спорта за всички" на Министерството на младежта и спорта. То е също така елемент от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население "БУЛФАР'2021 - 2024".

Международно признание

На глобално ниво, Световният ден на ходенето е част от програмата на Международната асоциация "Спорт за всички" (ТАФИСА), което подчертава неговото значение отвъд националните граници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари