Русе се готви за зимата

0
Общината свиква спешно съвещание
Общината свиква спешно съвещание Снимка: Община Русе

Общината свиква спешно съвещание

Община Русе предприема активни мерки за посрещане на предстоящия зимен сезон. Вчера в сградата на местната администрация се проведе ключово заседание на щаба за изпълнение на Плана за защита при бедствия. Срещата събра членове на щаба, кметове на кметства и ръководители на ведомства, организации и фирми, които носят отговорност за зимната подготовка в региона.

Кметът на Русе, Пенчо Милков, откри заседанието, подчертавайки важността на събитието. На срещата присъстваха и заместник-кметовете Димитър Недев, Енчо Енчев, Никола Лазаров и Здравка Великова, демонстрирайки ангажираността на целия ръководен екип на общината.

Георги Игнатов, директор на дирекция "Обществен ред, сигурност и защита на потребителите", представи подробности от заповедта за осигуряване на нормални условия за живот на територията на община Русе през есенно-зимния сезон. Той акцентира върху ясно дефинираните ангажименти на отговорните институции и лица. Игнатов отбеляза важна новост в тазгодишната програма за действия - включването на общинските предприятия, което разширява обхвата на подготовката.

Кметът Милков подчерта критичната роля на навременната и актуална информация за зимната обстановка. "Всички трябва да сме мобилизирани в подготовката за посрещане на зимния сезон", заяви той, акцентирайки върху необходимостта от своевременно подаване на съобщения и предупреждения. Според Милков, това ще позволи оптимизиране на ресурсите и ефективно информиране на гражданите за необходимите действия.

Представителите на малките населени места в общината изразиха загриженост относно няколко ключови аспекта на подготовката:

  1. Необходимост от запълване на ями, неравности и дупки, останали след ремонти на "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) - Русе в населените места преди настъпването на зимата.
  2. Важността на подрязването на клони и дървета за предотвратяване на рискови ситуации при зимни условия.
  3. Идентифициране на участъци, нуждаещи се от полагане на нова пътна маркировка.

В отговор на тези притеснения, общинското ръководство обеща да предприеме необходимите мерки за адресиране на посочените проблеми.

Предстои разработването на алтернативни планове за снегопочистване при усложнена зимна обстановка. Тези планове ще включват използването на подходяща техника от земеделски кооперации и други физически и юридически лица от съответните населени места. Този подход цели да осигури гъвкавост и ефективност при справяне с екстремни зимни условия.

Заседанието на щаба за изпълнение на Плана за защита при бедствия демонстрира сериозното отношение на Община Русе към зимната подготовка. Чрез координирани усилия между различните институции и навременно планиране, общината се стреми да осигури безопасността и комфорта на своите жители през предстоящия зимен сезон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    Лятото
    Лятото ,сухо,дъжд нямаше,влага нямаше.Сега ли пак се сетихте като тръгнат студове и дъждове? На мокро асфалт ще полагате пак и камък варовиков........докога?
  • 5
    2
    Аз
    Оставете "Доростол" за след зимата. Не почвайте да го трошите , за сега платното ще издържи една зима.Недейте оттук и от там и накрая нещо нескопосно. А защо с такава спешност се събирате , не разбрах.
  • 1
    1
    Гражданин
    И ас като седна пред масата. С чашката всичко решавам ама на другия ден сам се чудя на себиси какви глупости съм дрънкал.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари