Пенчо Милков награди баскетболистките на „Дунав Русе 2016“

0

Русе се гордее с вас, заяви градоначалникът

Младите баскетболистки от "Дунав Русе 2016" получиха заслужено признание за своите впечатляващи постижения на Държавното първенство. Кметът на град Русе, Пенчо Милков, лично връчи отличия на талантливите спортистки по време на специална церемония в сградата на Общината.

Отборът в категорията до 12-годишна възраст се окичи със златни медали, след като триумфира над столичния "Славия" с резултат 90:78 в зала "Триадица" в София. Техните по-големи съотборнички в категорията до 14 години също демонстрираха завидни умения, като заеха второто място на първенството, проведено във Варна. Те отстъпиха на "Рилски спортист" след напрегната битка, завършила с 59:49 след продължение.

По време на церемонията кметът Милков се обърна към младите спортистки с вдъхновяващи думи: "Успехите ви са огромна чест за града ни. Това са моменти, които окриляват, но не пренебрегвайте и тези, в които опонентът ви побеждава, защото те също ще ви дадат ценни уроци за цял живот. Не спирайте да тренирате упорито и да мечтаете вдъхновено, защото Русе се гордее с вас и аз и нашите съграждани вярваме, че ви очакват още много върхове."

Освен медалите за състезателките, треньорите Руслан Русев и Магдалена Атанасова-Миланова получиха специални плакети в знак на признание за техния принос към успеха на отборите.

Младите баскетболистки споделиха своите преживявания от първенствата, акцентирайки върху предизвикателствата, с които са се сблъскали по време на мачовете. Те подчертаха важността на напътствията от своите треньори и силния отборен дух като ключови фактори за преодоляване на трудностите и постигане на победи. Спортистките също така разказаха за предизвикателството да балансират между интензивните тренировки и поддържането на високи академични постижения в училище.

На събитието присъстваха и други важни фигури от местната администрация и спортната общност, включително заместник-кметът Борислав Рачев, директорът на Общинско предприятие "Спортни имоти" Лачезар Иванов и административният мениджър на отбора Пламен Панайотов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари