Интензивен баскетболен уикенд за младите таланти от Русе

0
Три дни, три града, четири възрастови групи - русенският баскетбол в действие
Три дни, три града, четири възрастови групи - русенският баскетбол в действие Снимка: СКБ "Дунав - Русе - 2016" / Facebook

Три дни, три града, четири възрастови групи - русенският баскетбол в действие

На 12 октомври 2024 година град Шумен ще бъде домакин на първия турнир за момичета до 12 години от група "А" на Североизточна България. Това събитие е от особена важност, тъй като в него участват най-добрите отбори за тази възрастова категория в региона.

Програмата предвижда първата среща на русенския отбор да бъде в 11:15 часа срещу "Светкавица" от Търговище. Впоследствие, в 13:30 часа, момичетата от Русе ще се изправят срещу "Доростол" от Силистра.

Интересен факт е, че съставът на русенския отбор е формиран предимно от деца, родени през 2014 година, за които това ще бъде дебютно участие в състезание от такъв мащаб.

На следващия ден, 13 октомври 2024 година, предстоят две срещи от Елитната група - една за девойки до 18 години и една за момичета до 14 години.

В 13:00 часа девойките от Русе ще гостуват на "Берое" в Стара Загора. Заралийки са доминираща сила в по-горните възрастови групи през последните години. В състава им са включени баскетболистки, които са част от разширения състав на женския отбор на "Берое" - настоящия шампион на България.

В 14:00 часа в Разград момичетата до 14 години от Русе, водени от треньора Руслан Русев, ще се опитат да надделеят над шампионките от последните две години в тази възрастова категория - "Светкавица" от Търговище.

На 16 октомври 2024 година Варна ще бъде домакин на първия турнир за момчета до 12 години от група "Д" на Североизточна България. В тази група ще се състезават вторите отбори на "Черно море", "Шумен", "Светкавица" и русенския клуб. Тези отбори са извън официалното класиране и са съставени от по-млади деца, които ще натрупват ценен игрови опит по време на турнирите.

Програмата за русенския отбор във Варна включва мач с домакините в 11:30 часа, а в 15:00 часа среща с "Шумен".

Пожелаваме успех на всички млади състезатели от Русе - както на по-малките, така и на по-големите. Нека бъдат здрави, да радват публиката с играта си и същевременно да не забравят да се забавляват, защото в крайна сметка баскетболът е игра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари