Русе модернизира инфраструктурата и подготвя културни събития

2

Седмичен отчет на Община Русе за 8 – 12 юли 2024 година

Община Русе публикува своя седмичен отчет за дейностите, извършени в периода 8 – 12 юли 2024 г. През тази седмица е завършило благоустрояването на пространството около блок „16“ в квартал „Дружба“, извършени са локални ремонти, подменена е покривната дървена конструкция на беседка в Лесопарк „Липник“.

Служителите от администрацията работят по подготовката на Летния фестивал „Сцена под звездите“ и Есенния салон на изкуствата.

Опазване на околната среда и комунални дейности

На 9 юли бяха извършени обработки срещу комари на територията на град Русе, последвани от аналогични мероприятия на 10 юли в град Мартен и селата Сандрово, Николово, Семерджиево и Ястребово. На 11 юли обработките продължиха в кварталите „ДЗС“, „Образцов Чифлик“, „Средна кула“, „Долапите“ и селата Бъзън, Ново Село и Тетово. На 12 юли същите дейности се извършиха в селата Червена вода, Долно Абланово, Басарбово, Просена и Хотанца.

Завършиха дейностите по благоустрояването на пространството около блок „16“ в квартал „Дружба“ 1. Работите включваха изкопно-насипни земни работи, заздравяване и подравняване на земната основа, полагане на трошено-каменна фракция и бетонни улични бордюри, както и нова асфалтова настилка.

Сред останалите комунални дейности са подготовката за нова настилка на паркинга и подходите към блок „Комаров“ в квартал „Здравец“, локални ремонти на настилките по булевард „Родина“, улица „Иларион Макариополски“ и улица „Алеи Възраждане“, както и подмяна на покривната дървена конструкция на беседка в Лесопарк „Липник“.

Образование и култура

В ресора образование и култура бе проведено заседание за отпускане на средства за ремонт на ОУ „Ангел Кънчев“ и ОУ „Братя Миладинови“. Подписани бяха договори с 25 читалища за разпределение на субсидии. Продължава подготовката за Летния фестивал „Сцена под звездите“ и Есенния салон на изкуствата.

Международни програми и проекти

Община Русе спечели проект, финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост, който предвижда модернизиране на уличното осветление в малки населени места. В рамките на проекта ще бъдат изградени 14 фотоелектрически централи върху покривите на общински сгради и имоти в десет населени места, включително Басарбово, Мартен, Николово и Сандрово.

Устройство на територията

Завършени бяха оценките за съответствие на инвестиционни проекти за основен ремонт на улица „Дондуков-Корсаков“ и улица „Алеи Възраждане“. Възложени бяха текущи ремонти на сградата на Спортен клуб „Динамо – Русе“ и стълбището в общинската административна сграда на улица „Александровска“ 93.

Социални дейности, здравеопазване и транспорт

На 12 юли бяха обявени свободните места за прием в общински детски ясли в системата за електронно класиране. Стартираха дейности по програма „Спорт за свободен живот“, организирана от Превантивно-информационния център, с първа функционална тренировка в Спортен комплекс „Ялта“.

Здравните медиатори консултираха 40 лица за задължителните имунизации в кварталите „Чародейка“, „Селеметя“ и „Родина“ и посетиха адресите на 10 семейства с пропуснати ваксини.

Спорт и младежки дейности

Продължават ремонтите в боксовата зала към СУ „Майор Атанас Узунов“, пешеходната алея между Спортен комплекс „Ялта“ и Градския стадион, спортната зала към Дом за стари хора „Възраждане“ и помещения в Общинския младежки дом. Завърши успешното участие на Танцов състав „Импулс“ и Фолклорно-танцово студио „Зора“ в Международния фестивал за традиционни танци и музика „Троя“ в Турция, с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух".

Общинския младежки дом организира няколко летни академии за хорово пеене, разучаване на хора и мажоретни танци, които ангажират младежите през ваканционните дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Ивайло Георгиев Петров
    И авлигата трябваше да е притегателно място за разходки ама и спряха чешмата.
  • 2
    5
    От чистене на града
    и миене на улици, пари не падат.Ремонтчета тук и там и усвоени средства.Качеството на ремонта веднага ще проличи.Няма да е за дълго.
  • 3
    4
    Аля
    Хубаво снимчици,ама хайде да се снимате и на ул. Фердинанд,че още не сте асфалтирали след ремонта.5 ти месец тъпчем по камъчки,а колите паркират по тях.Повдигам темата за времето,през което чистят площада и улиците.В най- оживените часове на деня,върху краката на хората.Резултатът е прах,газове,жега.Миене с вода няма.Това трябва да се върши в ранните сутришни часове и вечер.
  • 12
    3
    Гражданин
    Няма и капка срам в тези хора.Пропадането на пътното платно на пътен възел "Волов" расте прогресивно.По "Мария-Луиза" са се отворили 2 дупки и то пред Агенцията по метрология.Какви инфраструктурни проекти и тям подобни дивотии.Заврете се в някоя дупка нещастни некадърници.
  • 13
    2
    Луд умора нема
    То с отчети, ако работа се вършеше, Община Русе щяха да са първенци! Такова чудо - да си вадят административните отчети публично, не бяхме виждали. Ами то, какво друго да извадят?! Писарушки скапани...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари