Ремонтни дейности и благоустрояване в квартал "Здравец"

5
Нови настилки, осветление и ремонтни дейности в квартал „Здравец“ и други райони на Русе
Нови настилки, осветление и ремонтни дейности в квартал „Здравец“ и други райони на Русе Снимка: Община Русе

Нови настилки, осветление и ремонтни дейности в квартал „Здравец“ и други райони на Русе

Община Русе предприеме мерки за подобряване на инфраструктурата и околната среда в различни райони на града. Екипът на ресор „Опазване на околната среда и комунални дейности“ работи усилено върху различни проекти, целящи модернизация и повишаване на качеството на живот на жителите, става ясно от отчета на Община Русе за изминалата работна седмица.

Асфалтиране и озеленяване

В квартал „Здравец“ бяха положени нови асфалтови настилки на ключови места, включително паркингите и подходите към блоковете „Терешкова“ и „Николаев“, както и вътрешната улица между блоковете „Марица“ и „Николаев“. Подобни действия са предприети и за окосени тревни площи в други райони като квартал „Локомотив“, комплекс „Композитори“ в квартал „Здравец – Изток“, булевардите „Христо Ботев“ и „Васил Левски“, и в района на русенския кей.

Обновяване на уличното осветление

Обновяването на осветлението също е приоритет за общината. В село Червена вода стартира проект за подмяна на старите осветителни тела с нови LED лампи, което ще подобри енергийната ефективност и осветеността на уличната мрежа. В допълнение, ново енергийно-ефективно улично осветление се изгражда по ул. „Лозарска“. Възстановено е и неработещото осветление на множество места, включително пътен възел Охлюва, бул. „България“ и други ключови улици.

Ремонтни дейности и поддръжка на обществени пространства

Продължават и ремонтните дейности в Детска ясла №9 в квартал „Дружба“ 1, където се извършват външни ремонтни работи. В различни части на града, включително Парка на младежта и кварталите „Чародейка – Юг“ и „Възраждане“, бяха извършени ремонтно-възстановителни дейности на външното осветление.

Промени в организацията на движението

Монтирани бяха нови пътни знаци и указателни табели на различни места в града, което ще подобри организацията на движението и безопасността на пътя. Извършени са текущи ремонти на светофарните уредби и хоризонталната пътна маркировка по важни булеварди и улици.

Обществен ред и социални дейности

В рамките на обществените дейности, Община Русе организира разяснителна кампания в село Басарбово, свързана с подмяната на отоплителните уреди по Програма „Life“. В общинския приют за безстопанствени животни са настанени 12 кучета, като 6 от тях са осиновени, а 15 са кастрирани и ваксинирани.

Международни програми и проекти

В рамките на ресор „Международни програми и проекти, инвестиции и собственост“, на 23 юли се състоя първото заседание на Комитета за подбор на проектни идеи. Три от шестте получени идеи са допуснати до приоритизиране, сред които две са от Община Русе. Също така, Община Русе бе поканена да сключи договор по проект „Подготвителни дейности за създаване на Местна инициативна рибарска група /МИРГ/“.

Културни и спортни дейности

В ресор „Образование и култура“ продължава подготовката за Есенния салон на изкуствата, както и редовните проверки в детските градини във връзка с летния режим на работа. В същото време, ресор „Спорт и младежки дейности“ работи върху отстраняването на аварии в поливната система на Градския стадион и продължава с ремонтните дейности в различни спортни обекти.

С подробния отчет за работата на общинска администрация може да се запознаете тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Ваня
    А кога ще асфалтиране междублоковото пространство на бл.БабаТонка и кооперация Лисец
  • 3
    4
    Иван
    оо ще има пари за усвояване
  • 5
    3
    Григор Петров
    Кметът да разреши отразяване на липата на ул, Панагюрище 22.Подал съм молба преди 40дни.Ще бутне къщата при буря.Чакам.
  • 3
    2
    Олимп
    Вярно е , че Здравец стана един от най добрите квартали на Русе за живеене. На пешеходно разстояние има всичко. Квартала е топлофициран, което си е екстра. Сравнително чист . Единствен минус е тежкия трафик по булевард Липник и прилежащите улици.
  • 7
    1
    На това му се вика
    Цинизъм.Какви лампи сменяте в с Ч.вода, след като прогонвате жителите с асфалтобетонната база на С.Максимов.Узаконена от общината.Носеща болести.На кого ще светят лампите?Или пак едни усвоени пари!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари