Русе чества 10 години Европейски ден на спорта

1
Над 10 000 ученици от региона се очаква да се включат в спортните активности
Над 10 000 ученици от региона се очаква да се включат в спортните активности

Над 10 000 ученици от региона се очаква да се включат в спортните активности

Десетото юбилейно издание на Европейския ден на спорта в училище ще се проведе утре в цялата страна. Русе, както винаги, е част от тази мащабна инициатива, която се осъществява с подкрепата на областния управител Драгомир Драганов. През годините събитието се утвърди като едно от най-популярните и масови начинания, насочени към насърчаване на физическата активност сред подрастващите с цел подобряване на тяхното здраве.

Драгомир Драганов споделя: "Подобни инициативи имат реално въздействие и водят до повишаване на интереса към спорта сред младежите". Неговите думи подчертават значимостта на събитието за формирането на здравословни навици у децата и учениците.

Миналогодишното издание на инициативата в региона отбеляза рекордно участие с близо 10 000 деца и ученици, което представлява четирикратно увеличение спрямо 2022 година. Сред най-активните учебни заведения се отличиха детска градина „Снежанка", Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов", Средно училище „Васил Левски" и Основно училище „Олимпи Панов". Тези образователни институции бяха наградени за прилагането на иновативни и ефективни практики при реализирането на инициативата.

На национално ниво през 2023 година инициативата привлече над 230 000 млади участници от 730 учебни заведения в цялата страна, което показва нарастващата ѝ популярност и значимост.

За всички, които се интересуват от минали и бъдещи събития, свързани с инициативата, подробна информация може да бъде намерена на официалния уебсайт на сдружение „БГ Бъди активен" - www.bgbeactive.org.

Европейският ден на спорта в училище традиционно получава подкрепа на национално ниво от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Той е част от по-мащабната кампания NowWeMove и Европейската седмица на спорта #BeActive, които целят да насърчат активния начин на живот сред всички възрастови групи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари