Румен Радев ще връчи третия мандат на ИТН

1
Това ще се случи в понеделник в 12:00 часа
Това ще се случи в понеделник в 12:00 часа Снимка: БТА

Това ще се случи в понеделник в 12:00 часа

Президентът на Република България Румен Радев ще връчи утре в 12:00 часа третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на партия "Има такъв народ". Това беше съобщено от прессекретариата на държавния глава.

Партия "Има такъв народ" получава третия мандат

След неуспеха на първите два опита за съставяне на правителство, третият мандат ще бъде връчен на партията, оглавявана от шоумена Слави Трифонов. Процедурата предвижда, че ако и този мандат не бъде реализиран, страната ще се отправи към нови предсрочни парламентарни избори. Очаква се връчването на мандата да постави началото на нови преговори между политическите сили за съставяне на кабинет.

Тошко Йорданов: „Има такъв народ“ ще проведе разговори с всички партии

Днес Тошко Йорданов, заместник-председател на парламентарната група на "Има такъв народ", заяви, че ако тяхната формация получи мандата, ще проведат разговори с всички политически сили, "включително и с разпадналите се и независимите". Депутатът от ИТН демонстрира отвореност и желание за диалог с всички участници в парламента, с цел намиране на работещо решение за страната.

Политическа ситуация и перспективи

Политическата обстановка в България остава нестабилна, като първите два мандата за съставяне на правителство, връчени на "Продължаваме промяната" и "ГЕРБ-СДС", не доведоха до формирането на стабилна коалиция. "Има такъв народ" се оказва третият шанс за парламентарните партии да се обединят около обща програма и да избягнат нови избори, които биха могли да задълбочат политическата криза.

От "Има такъв народ" многократно са заявявали, че са готови да поемат отговорността за съставяне на правителство, но при условие, че бъде постигнато съгласие по ключови въпроси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    30
    До 29
    Травестит смрадлив бесарабски - ходи да смучеш патките на закъсалите тираджии на паркинга,да сложиш днес нещо в устата си,ама първо иди да се подмиеш на дунава,че вониш на контейнер хаха
  • -1
    29
    До 28
    Ходи да лижеш ташаците на баща си, че скоро не си го правил ненужно на планетата създание!
  • -3
    28
    До 27
    ДеБил-ПеПераст от бесарабски произход и миришещ на контейнер през лятото повтарящ като папагал едни и също опорки,които са му набили в миризливия бесарабски задник - ходи да правиш свирки на тир паркинга!
  • 5
    27
    До 24
    Пълен плосък олигофрен, повтарящ като папагал глупости, за да може да оправдае смешната приказка, в която живее. Ходи се хвърляй от моста.
  • -2
    26
    Кур за Кирчо/Кокорчо
    Докато Куролап Зеленски не падне и в Киев не станат радикални промени към демокрация и правов ред, а в България, бандеронацистките курви от ППДБ не бъдат набутани до един в затвора., всякакви напъни за съставяне на партийно правителство или коалиция са безсмислени.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари