Тошко Йорданов: Ако президентът ни даде третия мандат ще подходим отговорно и практично

0
Не трябва да се сърдим на хората за техния избор, каза Йорданов по повод политическата ситуация
Не трябва да се сърдим на хората за техния избор, каза Йорданов по повод политическата ситуация Снимка: БНТ

Не трябва да се сърдим на хората за техния избор, каза Йорданов по повод политическата ситуация

Тошко Йорданов, заместник-председател на партия "Има такъв народ" (ИТН), отправи важни послания към българските граждани по време на интервю в предаването "Денят започва с Георги Любенов". Той призова избирателите да осъзнаят отговорността си при гласуване, като подчерта, че това е моментът, в който те имат реална сила да повлияят на политическата обстановка в страната. Според Йорданов, гражданите не трябва да гледат на избора си като на експеримент, тъй като това може да доведе до неочаквани и нежелани резултати.

"Ние като граждани българите е крайно време да осъзнаем, че то това да гласуваш си има отговорности. И когато отидеш да гласуваш трябва да осъзнаеш, че това е силата ти в този ден и да я използваш умно, а не да си правиш експерименти. Ако искаш да си прави експерименти няма проблем. Да влязат някакви ловци на дракони, преследвачи на таласъми - няма никакъв проблем," заяви Йорданов.

Той коментира и политическата ситуация, като отбеляза, че до 13-ти октомври ИТН няма да поддържа третия мандат. Въпреки това, ако бъде необходимо, ще бъде разгледан и този вариант, като се проведат разговори с всички политически сили, включително и с разпадналите се партии и независимите. Тошко Йорданов подчерта, че е важно да се търсят общи цели, за да се постигне стабилност в управлението.

"Ако президентът прецени да даде третия мандат на нас ще подходим отговорно, практично ще проведем разговори с всички политически сили, включително и с разпадналите се и независимите, и в съответствие с това как тръгне диалогът и имаме ли общи цели, ще стане ясен резултатът," допълни той.

Йорданов коментира и решението на Конституционния съд за отмяна на направените поправки в Конституцията, като изрази мнение, че всички промени трябва да бъдат премахнати. Той също така критикува сътрудничеството между политическите партии в настоящата ситуация, като нарече коалицията "Сглобка" между ГЕРБ, ДПС и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

"Сглобката е ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ. ПП-ДБ влязоха със заявка, че искат да правят конституционни промени. Ония другите хиени от ГЕРБ и ДПС ги 'яхнаха' веднага и казаха - да, няма проблем. И те ги оставиха да правят такива неща като прокараха неща, които на тях им харесват," коментира Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Kaktoida
    Както и да постъпят,народа го е казал- " със стари курви,нов бардак не става"!!!!
  • 5
    1
    Ама
    Имахте навремето мнозинство и се угънахте предадохте свойте избиратели от страх ли или не знам от кво сега нещо ми намирисва дето вика шефа на бъркотийте бати ти Бойко намирисва ми на мушингия .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари