ИТН покани независими депутати на разговори за третия мандат

0
Срещите ще се проведат на 30 юли
Срещите ще се проведат на 30 юли Снимка: БТА

Срещите ще се проведат на 30 юли

Днес партията "Има Такъв Народ" (ИТН) покани независими депутати на серия от срещи, които ще се проведат във вторник, за обсъждане на възможностите за съставяне на правителство с третия проучвателен мандат. Това беше съобщено от пресцентъра на ИТН.

Първата среща е насрочена за 11:00 часа и включва независимите депутати от бившата парламентарна група „Величие“: Юлияна Матеева, Павлин Петров, Росица Калинова, Красимира Катинчарова, Лариса Савова и Ирена Негинова. В 13:30 часа ще се проведат разговори с още бивши депутати от „Величие“ - Росица Калинова, Николай Марков, Христо Борисов, Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви, Виктория Василева, както и с независимия депутат Калоян Методиев.

На третата среща, предвидена за 16:00 часа, ИТН ще се срещне с Джевдет Чакъров и независимите депутати от ДПС.

В официалното писмо - покана, разпространено от пресцентъра на ИТН, се подчертава, че страната се намира в дълбока политическа, икономическа и социална криза, като е нарушено и доверието между гражданите и техните народни представители. „Едва ли има отговорен депутат от 50-тото Народно събрание, който да не осъзнава, че на страната е нужно стабилно управление, което да започне да решава най-неотложните проблеми. Това не може да стане без широка парламентарна подкрепа и ясна управленска програма“, пише в писмото.

От ИТН допълват, че на срещата ще се обсъдят приоритетите за управление на страната, ще се уточнят най-неотложните проблеми и мерки за тяхното решение, както и ще се определят конкретни срокове за изпълнение на поставените задачи.

Тези разговори идват след днешното връчване на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев на формацията ИТН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари