Тошко Йорданов: ИТН ще подходи отговорно към третия мандат

0
"Ще разговаряме с всички и ще търсим широка подкрепа", каза депутатът
"Ще разговаряме с всички и ще търсим широка подкрепа", каза депутатът Снимка: Bulgaria ON AIR

"Ще разговаряме с всички и ще търсим широка подкрепа", каза депутатът

Партия "Има такъв народ" (ИТН) е готова да поеме отговорността да реализира третия мандат, ако президентът Румен Радев го връчи на тях. Това заяви депутатът от партията Тошко Йорданов в предаването "Денят ON AIR". Йорданов подчерта, че ИТН ще подхожда отговорно към процеса и ще се стреми да го направи прозрачен, така че гражданите да могат сами да направят своите изводи.

"Ние ще разговаряме с всички и ще търсим широка подкрепа. Страната е и в политическа, и в социална, и в икономическа криза. За да започне да излиза от тази криза, трябва да има редовно правителство, по възможност подкрепено от повече партии. Програмата трябва да има по-голяма легитимация," коментира Йорданов. Той добави, че подкрепата за един кабинет трябва да дойде от депутатите в парламента.

Депутатът от ИТН също така критикува декларацията на "Продължаваме промяната - Демократична България", като отбеляза, че в нея могат да се заложат изпълними срокове, като например избор на омбудсман в рамките на три месеца. Според него декларацията цели да прикрие политическата слабост на авторите ѝ.

По отношение на промените в основния закон и решението на Конституционния съд, което трябва да бъде обявено утре, Йорданов изрази мнение, че съставът на съда вече е "тежко политически". Той посочи, че в състава на съда има две "ярки политически личности" - Десислава Атанасова и съдия Борислав Белазелков.

Йорданов коментира и въпроса за работния график на парламента през август. Според него, ИТН и БСП са предложили парламентът да работи и през август, но това предложение не е получило подкрепа от останалите партии. "Останалите политически партии видимо нямат морал и не им пука, че ще отидат на почивка, че за месец и половина нищо не свършихме. Вече имаме сформирани комисии и в момента можем да работим наистина, да направим определени законодателни промени, за които всички твърдят, че са наложителни, но парламентът решава да не работи," обобщи Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари