Румен Радев изказа съболезнования към семейството на доц. Петър Шишков

0
Държавният глава отправи призив към политическите партии в навечерието на третия мандат
Държавният глава отправи призив към политическите партии в навечерието на третия мандат Снимка: Румен Радев / Facebook

Държавният глава отправи призив към политическите партии в навечерието на третия мандат

Президентът Румен Радев отправи призив към политическите партии в България да проявят конструктивност и диалог в 50-ото Народно събрание. Той заяви, че времето преди връчването на третия мандат за съставяне на правителство трябва да бъде използвано разумно, за да се преосмислят позициите и визията за бъдещето на страната. Радев подчерта, че това е последен шанс за партиите да покажат отговорност и ангажимент към стабилността на държавата, съобщиха от Президентството.

Президентът изрази съболезнования към семейството на доцент Петър Шишков, който загина вследствие на взрива на склад за фойерверки до град Елин Пелин. „Очаквам бързо разследване и изясняване на причините за случая“, заяви президентът и призова за спазване на всички правила и мерки за безопасност и засилен контрол на всички места, на които се борави с опасни материали.

Румен Радев коментира и очакваното решение на Конституционния съд относно сезирането му за обявяване на противоконституционност на част от промените в Конституцията, приети от 49-ото Народно събрание. Той изрази надежда, че решенията на съда ще допринесат за независимостта на съдебната система, ефективното правосъдие и справедливост, както и за ясна политическа отговорност.

На въпрос от журналисти за българските спортисти, които участват в Олимпийските игри в Париж, президентът Радев отбеляза, че те са символ на борбения дух на България и нейния потенциал. Той изрази вяра в техните способности и надежда, че те ще представят страната достойно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари