Политолог: ИТН не изглеждат сериозни с подхода си

0
Милен Желев критикува отношението на партията към преговорите
Милен Желев критикува отношението на партията към преговорите Снимка: Bulgaria ON AIR

Милен Желев критикува отношението на партията към преговорите

Политическата партия "Има такъв народ" получи третата мандатна папка от президента Румен Радев, като това е възможност за тях да съставят правителство и да избегнат нови избори. Според представителите на партията, това е последният шанс настоящият парламент да не остане в историята без да успее да създаде стабилно правителство. Консултациите на "Има такъв народ" с останалите партии ще започнат утре, като към този момент се очаква новият подход на партията.

Според политолога Милен Желев, който коментира ситуацията в студиото на предаването "Директно", "Има такъв народ" са показали една целенасочена позиция от самото начало. Те са говорили за експертен кабинет, който според тях се доближава до реалността. "Това тяхно предимство беше изтъкнато днес от Радев - ИТН са имали една целенасочена позиция, на която са държали още от самото начало, говорейки за този въображаем експертен кабинет, който сякаш се доближава до реалността. С това обаче се изчерпват предимствата на ИТН", коментира Желев.

Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на "Има такъв народ", обяви, че партията ще подходи по-нетрадиционно, като покани представители на медиите да присъстват на преговорите с останалите партии. Въпреки това, Милен Желев не смята, че този подход е сериозен и професионален. "Не ми звучи сериозно. Не ми звучи професионално и популистко", заяви той в предаването Bulgaria ON AIR.

Политологът отбеляза също, че партията е смекчила тона си, като е заявила намерението си да загърби старите негативни чувства на неприязън. Според него, обаче, няма нови идеи, които да се обсъждат по време на преговорите. Желев подчерта, че особеността на този 50-и парламент е наличието на рекорден брой независими народни представители - 38 на брой, което според него не говори добре за българския парламентарен и партиен живот.

Очаква се в следващите дни "Има такъв народ" да започне преговорите с останалите политически партии, като целта е да се състави стабилно правителство и да се избегнат нови избори. Въпреки критиките и съмненията на политолога Желев, дали партията ще успее да състави правителство, остава въпрос на време и преговори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари